resim
Metin Oktay
Mevki:Santrfor
Doğum:02.02.1936
Ölüm:13.09.1991 (55)
Uyruk:Türkiye
  • 213
    büyük bir golcü ve büyük bir adamdı metin oktay.

    ama gerek futbol hayatında, gerekse saha dışında bu büyüklüğüne asla vurgu yapmamış, kendisine kral diyenlere, omuzlarda taşıyanlara, mahçup bir ifade ile karşılık vermekle yetinmiştir. adı geçtiğinde birçoğumuzun aklına, o objektife bile bakmaya çekinir gibi durduğu, gözlerini kaçırdığı, buruk bir gülümseme ile yer aldığı fotoğraf karelerinin gelmesi bundandır.

    galatasaraylılık denen şeyin bir tanımı olacaksa bu tanımın beden almış halidir metin oktay. "ya ben ya galatasaray" diyen eşine, içi yansa dahi "galatasaray" cevabını vermekten çekinmemiştir.

    en büyük galatasaraylı metin oktay, herkesten çok farkındaydı galatasaraylılığın. ve herkesten fazla övünmeye, caka satmaya, afilli yıldız pozları takınmaya hakkı olsa da, bundan imtina eder, her cümlesinde kendisine yöneltilen övgüleri, uğruna terini akıttığı formanın kutsallığına vurgu yaparak sahiplenirdi. bu yüzden büyüktü zaten.

    73 yıldır kalplerde yaşayan büyük galatasaraylı metin oktay'ımız ve onu bağrında büyüten şanlı galatasarayımız var olsun!
App Store'dan indirin Google Play'den alın