resim
Emre Çolak
Takım:-
Mevki:On Numara
Yaş:33
Boy:1.69
Uyruk:Türkiye
  • 5765
    ispanya kariyerini saymazsak galatasaray'da oynadığı son 2 sezonda ligde 2412 dakika süre almış. 90'a bölersen 26 maç eder. 5 gol 7 asistlik bir performansı var. fakat bu performansı değerlendirirken emre'nin attığı kilit pas sayısının çok fazla olduğunu, adam eksilterek veya dikine oynayarak rakip baskıyı çok kolay kırdığını, dinamik bir oyun karakteri olduğunu unutmamak lazım. üstelik tüm bu olumlu şeyleri süperlig'de günah keçisiyken yapmış. yani ne taraftar, ne teknik adam kendisine destek vermezken.

    la liga'da ise kafası rahatken oynadığı 1325 dakikada 7 asist 3 gol üretmiş. yani 14 maçlık süreye sığdırmış bu istatistiği. bunun yanında ligin kilit pas sayısı bakımından en verimli oyuncularından biri olmuş.

    arda turan'ın barcelona'da yarım sezonda kariyer rekorlarını kırdığını görüyoruz. zira oyun yapısına uygun ve üretken bir futbolcuya yarayacak bir sistemin içerisinde. emre çolak için o takım galatasaray'dı. eğer kendisine güvenseydik, selçuk yerine 8 numara pozisyonunda oynatsaydık bana göre çok önemli bir futbolcu haline gelirdi bizim için.

    bizim türk insanı hata yaptığını neden kabul etmez bilmiyorum. adam emre'nin galatasaray'da olmayacağı fikrini devam ettirmek için la liga'yı küçümsüyor. arkadaş adamların orta sıra takımları bile senin 3 büyüğünü çoğu zaman yeniyor. her sezon şampiyonlar ligi'nde en az 1 temsilcisi final 2-3 tanesi de yarı final oynuyor. neye dayanarak bu tarz bir yorum yapılıyor inanılır gibi değil.

    sorsan emre çolak ispanya'da çok gelişti. gelişmedi. tübitak'ın beğenmediği, amerika'da birincilik kazanan okul projeleri gibi... bu zihniyet değişmediği sürece memlekette hiç bir şey iyiye gitmeyecek. bi kere de eksik olduğumuzu kabul edelim amk. mesela diyelim ki futboldan anlamıyoruz, takım içinde adam kayırıyoruz, kafa tascıyız... yahu senelerdir sevimli hayalet selçuk oynuyor orta sahamızda... emre galatasaray'da olmazmış. selçuk'un oynadığı takıma emre nasıl olmuyor aklım almıyor...
App Store'dan indirin Google Play'den alın