resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 12095
    ülkemiz insanının dar vizyonluluğunun galatasaray özelindeki sembollerindendir.

    ülke iyi yönetilmiyor, herşey kötüye gidiyor falan diyoruz* ama aslında bizim beklentilerimiz arasında da iyi yönetilmek yok.

    biz hayat boyunca günü kurtarmaya çalışan bir ülkenin günü kurtarmaya alışmış ve bu davranışı terk etmeye korkan insanlarıyla aynı apartmanlarda yaşıyor, aynı takımı tutuyoruz. uzak geleceğe dair planlarımız yok, planlarımız olsa bile bizde o planları uygulayacak göt yok. biz diyorum, ki her ne kadar bu tarz bir dar görüşe sahip olmasam da anlı şanlı demokrasimiz ortak karara uyma zorunluluğuyla birlikte geliyor.

    şimdi bu vizyonsuzluğun fatih terim ile ne alakası var? şöyle ki; fatih terim galatasaray için her zaman acil çıkış oldu. başarılı dönemlerimizin hemen hepsinde kendisi var evet bunu inkar etmiyoruz ama tıpkı 2. döneminde olduğu gibi papaz her zaman pilav yemiyor. bir teknik adamın başarılı olması için kulüp yönetimi, ekonomik şartlar, taraftar desteği gibi bir çok etken mevcut. hali hazırda takımın başında bulunan riekerink ile velev ki gelirse kendisinin sahip olacağı bu saydığım üç etmeni kıyaslayalım. aralarında hiçbir farklılık olmayacak. yeni hocanın gelmesiyle her anadolu takımında olan 3-5 maç bir hareketlenme olacak, evet belki bu sezon şampiyon olacağız. peki ya sonra?

    bu işin sonrasını hiç düşüneniniz var mı aranızda? fatih terim'in bize katılması ve olası şampiyonluk sadece deliği yamamak olur. ama bu pantolon artık eskimiş, delik her gün açılır vaziyette ve biz ne kadar yamarsak yamayalım bu delik açılmaya ve yamanın dışına taşmaya devam ediyor. bunu göremiyorsunuz cidden.

    son 15 senede ülkede islamcı olarak bilmediğimiz ve iktidar partisine oy veren hemen her insanın ağzında iki cümle vardı. 1) istikrar için oyumu bla bla'ya veriyorum 2) başka kim var ki?

    bunu galatasaray'a uyarlayalım. riekerink ile olmayacağı belli. bunu hemen hepimiz biliyoruz ama fatih terim ile de sorunlarımızı sadece erteleyeceğimizi de bilip kabul etmeliyiz. bu kadar çaresiz miyiz gerçekten? 7,44 milyar'dan fazla insanın yaşadığı bir gezegende fatih terim'den başka galatasaray spor kulübü futbol şubesinde çalışabilecek teknik adam yok mu gerçekten? ne oldu peki mustafa denizli'yi, fatih terim'i yetiştiren kulübe? gökten bir derwall ya da piontek daha mı inmesi gerekiyor? bu kadar mı biçareyiz? bu kadar mı sefil haldeyiz?

    kendisi kesinlikle gelmemeli, eğer kulübe yararı olmasını istiyorsa biraz olgun davranmalı ve kenarda beklemeli ya da yönetici olarak güçlü bir yönetimle beraber gelmelidir. artık saha dışında galatasaray genelinde çalışabilecek olgunluğa sahiptir diye umuyorum. galatasaray'da fatih terim olmadan, kafasını daha fazla kuma gömmeden topyekün bir değişim içerisine girmeli. kısa süreli başarıları kovalamak bizi mehteran takımı gibi iki ileri bir geri ilerletiyor ve asıl hedeflenen başarılara ulaşmamızı engelliyor.

    edit: imla
App Store'dan indirin Google Play'den alın