• 15934
    galatasaray'in bu kadroyla bir sampiyonluk iddiasi oldugunu dusunmuyorum. bu takim bir mucize olur da sampiyon olursa tek sonucu su olur: bu yonetimin ve yonetim biciminin omru uzar, galatasaray uzun vadede daha cok zarar gorur.

    - 2017'de sabri, hamit, chedjou, sigthorsson, josue, berk unsal, birhan'in,
    - 2018'de de jong, balta, cenk, umut gundogan, muslera, semih, jem karacan, eray, koray, salih, podolski, sneijder, yasin, bruma'nin kontrati sona eriyor.

    toplam 21 oyuncu, 31 kisilik bir kadronun icinden. bunlardan muslera ve bruma (ve belki parlarsa koray) disinda kontratinin yenilenme ihtimali olan bir oyuncu yok. yani galatasaray onundeki 3 transfer sezonunda bu takima en az 15 yeni oyuncu eklemek durumunda. bu galatasaray'in finansal sartlarinda cok ciddi bir yuk. bu yuzden... galatasaray icin yeniden ayaklanma sezonu 2018/2019 sezonudur benim icin. terim doneminden kalan fakat artik vakti dolan jenerasyonun tamaminin takimdan kopmasi, son 4 senede para dokulup tamamen cop statusunde olan oyuncularin temizlenmesi icin gereken sure bu. burada avantaj su: galatasaray yillik 60-65 milyon euro civarinda gezen harcamasinin yaklasik %75'ini daha dogru harcamak icin bir firsat elde edecek. dezavantaj ise bu kararlari alacak ismin dursun ozbek yonetimi olmasi.

    yapilmasi gerekenler sunlar:

    - galatasaray bu 3 transfer doneminde elindekilerden maksimum verim alip, kontratlarinin sonuna kadar verim almak zorunda. misal sneijder, misal podolski,. fakat bu oyuncular makul teklifler alirlarsa galatasaray'in bu teklifleri kabul etmeme luksu kesinlikle yok. "podolski'yi satan sampiyonlugu satar"vari yaklasimlar galatasaray'i hicbir yere goturmez.
    - galatasaray az ama oz transfer yapmali. onumuzdeki transfer donemlerinde ortalama 2-3 tane basarili transfer gerekiyor, bu yuzden transfer basari yuzdesinin %20-30'lardan yukari cikarmak artik kacinilmaz. gerekirse dogru isimler icin beklemek, gecici cozumlere yaslanmak cok onemli. "stoper lazim aman" deyip panik halinde alt sinif oyunculara para dokecek mecal kalmadi artik.
    - galatasaray kesinlikle ama kesinlikle yetistirici bir teknik/sportif direktorun cizecegi bir yola girmek zorunda. carole, bruma, koray, sinan, tolga, linnes gibi isimlerin eger mumkunse esik atlamasina yardimci olacak, veya bu esigi atlayabilecek oyunculari tespit edip dogru bir duzenin icinde kullanabilecek bir isim. burada yonetimin ipleri boyle birine birakmasi cok onemli.
    - galatasaray bu donemde avrupa'da uefa kupasina tekrar katilim saglayip puanini ve siralamasini yuksek tutmak, ve kadrosunu avrupa tecrubesini artikrmak zorunda.

    galatasaray 2010/2011'de dibe vurduktan sonra yaz ayinda muslera, eboue, riera, ujfalusi, melo, elmander, engin ve necati'yi transfer etti. bu transferlerden alinan verim galatasaray'i 4 sene potada tuttu, sonrasinda yapilan bir cok transfer hatasina ragmen. bu sene ise zaten dibe vurmus bir takima 5 maca cikamayan serdar aziz, beli donmeyen de jong, nerede oldugu belirsiz sigtohrsson, oynadigi her mac hayal kirikligi josue, ne demeye 1.8 milyon odendigi anlasilmayan cavanda transfer edildi. boyle bir yere gidilemeyecegi ortada.

    galatasaray'in bir jenerasyonu artik sona eriyor ve bu buyuk firsat. lutfen artik galatasaray'in yillarini cope atmayin, futbolu bilenlere teslim edin. cok gec olmadan...
App Store'dan indirin Google Play'den alın