resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2795
    topa sahip olması konusunda oluşan eleştirilere katılmıyorum.

    şimdi orta sahada selçuk, tolga, hamit, sneijder benzeri forvette alternatifsiz eren, kanatlarda geriye koşmaları az olan yasin ve bruma ile sürekli ileriye top atan bir takım yaratmak imkansız bir şeydir.
    bu takımın ileride top tutması yada daha az yan pas geri pas yapması zor. kangren bir geri dörtlü ile birlikte takımın rakipten geri top kapma zamanlaması yaklaşık 30 saniye o da çoğu zaman kapamadan rakibin ya kötü tercihi yada aut atışı ile son buluyor.

    demem o ki rakibi karşılama, alan dağılımı ve temposu bu kadar kötü bir takım oluşumunu bundan farklı oynatmanız zor. en iyisi topu kaptırmadan topun daha çok sizde kalarak kalenizde daha az tehlike yaşamanız gerekmekte.
    örneğin geçen haftaki osmanlı ve bu haftaki alanya maçlarında önde veya geride olsak bile rakip tehlikeli geliyor atak yaptığımız zamanlarda.
    25 aralık galatasaray alanya maçında skor 4-1 iken adamlar orta sahayı yine rahat geçerek pozisyona girdiler bir kaç defa.
    bu sistemin değişmesi için çok iyi ileri geri koşan 2 kanat beki ve atiba benzeri hem dönen topları toplayıp yeniden atağa dönüştürecek hem de rakibi ilk karşılayacak adamlar lazım.
    bu kadro yapısı ile bizim rakip yarı sahada top oynamamız beklenmesin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın