• 15836
    çok yetersiz teknik heyeti olan takım

    taktik hazırlık, oyuncu gelişimi, fizik/kondüsyon hazırlığı, rakip analizi, oyuna müdahele, insan yönetimi, medya ilişkileri vs.. her açıdan yerlerde sürünüyor. rikerink olmadı, olmaması da doğal. olsa zaten büyük süpriz olurdu.

    hocadan tasarruf edilmez. bütçen yoktur ucuz futbolcu alırsın ya da hiç almazsın ama galatasaray her zaman kendine yakışan 1. sınıf teknik adamlarla çalışır, çalışmalıdır. cavanda, sabri, hamit, sightorson, umut gündoğan, josue, endoğan, jem paul vb.. bir sürü oynatmadığın veya faydalanamadığın adama verdiğin para ile 4-5 milyonluk €'luk bir teknik heyet bütçesi çıkartırdın eğer mesele para olsaydı. sadece rikerink de değil yardımcıları da çapsızlık abidesi. hiç bir halta yaramayan; tek yaptığı iş sadece hizip yaratmak olan herhangi teknik direktörlük eğitimi olmayan ayhan akman ve orhan atik gibi yetersiz bir teknik heyet de cabası.

    ama mesele para değil, mesele kukla gibi kontrol edilecek birisi olması. kendi egolarını tatmin etmek, kendi şöhretlerini köpürtmek için galatasaray'ı kullanan bir sürü çapulcu, isimsiz kişilerce yönetim koltuğu işgal edilmiştir. dursun özbek'in başkan olduğu günden beridir yaşattığı utançların, skandalların haddi hesabı yok. yazmaya kalksak sayfalar yetmez. kendisi de seçtiği yönetim de asla galatasaray'a layık ve o kalibrede insanlar değiller. çapsızlar sürüsü!!! ama belli ki iktidar gücünü arkasınja almı; her yerde en ön saflarda görünme çabası içinde. kendi gemisini yürütmek için galatasaray'dan ala yer mi olur? riva ve florya ise truva atının son perdesi. hiçbir firma ile konuşmadan, ihale vs. yapmadan oldu bitti şeklinde emlak konutla anlaşmaksa zaten herşeyi ayan beyan ortaya koyuyor aslında.

    yani kısacası bu ahval ve şerait içinde galatasaray'ın futboldan çıkışı önce adam gibi bir teknik dirtektör ve ekiple; yılların kronikleşmiş hastalıklarına melhem olacak isabetli transferlerle ve artık gönderilmesi bir namus/şeref meselesi haline gelmiş bir takım kanser futbolcuların gitmesiyle mümkündür. ama gel gör ki bu dönüşümü, atılımı bu yönetim mi yapacak? üstelik kaderin cilvesine bak ki kısa/orta vadede çok fazla dibi görmeden belki de bu takıma şampiyonluk getirecek kişi de fatih terim maalesef!!!. ve onunla paket olarak gelecek abdurrahim albayrak ve dürüst. içimizde açılan derin yaraya rağmen hepimizin bildiği ama kabullenmek istemediği bir durum. galatasaray için buna razı mı geleceğiz? yeter ki düzlüğe çıkalım, sünepe halimizden kurtulalım, yine eski şanlı şaşalı günlerimize dönelim diye eskinin gönül yaralarını, hayinliklerini sineye mi çekeceğiz?

    çünkü artık şuna inandık ve kanaat getirdik ki; o hep hayalini kurduğumuz tuchel/klopp tarzı uzun vadeli proje adamları buralara gelmeyecekler. gelseler bile onların yeşermesi, yeşerttirebilmesi için gerekli futbol atmosferi/iklimi olmadığı için futbol cahilleri damgası yemeye mahkum olacaklar. güldürmeyin allah aşkına mehmet/dursun özbek biraderler mi o iklimi yaratcak o ortamı kuracak?

    bize layık olan fatih terim'dir. alem buysa kral o'dur. oyunu kuralına göre oynamayı bilen, bizi sünepeleştirmekten kurtaracak olan da o'dur. biz de o vurdukça yaşa sezar diye kendimizden geçeceğiz, unutacağız sanki eski şanlı temiz! günlerdeki gibi oldu sanacağız herşey. ama doğrulardan, hakikatten, olması gerekenden hep daha fazla uzaklaiaşarak kendimizi kandırmaya devam edeceğiz. burdan başka bir şey çıkmaz. burası çöl! orta doğu bataklığı!!!
App Store'dan indirin Google Play'den alın