• 15809
    maalesef iki tane büyük ur bulunduruyor içinde; sneijder - selçuk. bu ikili oynadığı sürece modern futbol oynamak bize haram. ikisinin de artık modern futbolda yer almayan futbolcular olduğunu düşünüyorum. selçuk italyanların 90'lı yıllarda defans önünde oyun kuran adamlarına benzeyen tipte bir futbolcu. sneijder'e gelince o da gine italyanların forvet arkasında oynattığı treqartistalara benzeyen bir futbolcu. son temsilcisi totti'dir bunun. günümüzdeki büyük takımlara bakalım; real - barcelona - manchester city - united - psg -bayern - borussia - ateletico. bunların hangisinde şu saydığım oyuncu rollerinden var? hiç birinde yok. artık her orta saha oyuncusu teknik olmak zorunda. eskiden biri teknikse ondan çok koşması beklenemezdi. mesela efsane 96-2000 galatasaray'ında hagi hiç koşmazdı; suat onun yerine de koşardı. şimdi durumlar değişti. selçuk ve snejder maalesef koşan ısıran tipler değiller. hele selçuk artık tam bir kağnıya dönüştü.

    bu iki adam oynadığı sürece türkiye kupası kazanırsın... süper kupa kazanırsın... rakipler kötüyse şampiyonda olabilirsin... ama avrupa'da senin götünden kan alırlar. rakip senden 10 km fazla koşarsa senden bir kişi fazla oynamış demektir. selçuk - senijder varken biz bu açığı kapayamayız.

    bazı şeyler tadında bırakmak gerek. selçuk ve sneijder bizim tarihimize çoktan geçtiler ama artık devirleri bitti. üzücü ama durum maalesef böyle.
App Store'dan indirin Google Play'den alın