• 4511
    geçmiş yönetimlerin yapmadığı, mevcut yönetimin yapmadığı, gelecek yönetimlerin yapmayacağı aşağıda sıraladığım sorunları halletmesi gereken dönemine göre farklı kişilerden oluşan topluluk.

    ne yapmalılar;

    galatasaray televizyonu
    galatasaray'ın en önemli iletişim kanalı kesinlikle kaliteleştirilmeli. kolay ulaşım sağlanmalı. acil ücretsiz türksat yayınına geçilmeli. bunu diğer kulüp çok kolay bir şekilde yapıyorken digiturkle anlamsız bir sözleşme var bahanesiyle yapılmaması çok saçma. harcanan para ciddi bir para ve bunun doğrultusunda daha izlenebilir, ilgi çekecek ve taraftarla iç içe bir kanal oluşturulmalı.

    şeffaf ekonomi
    galatasaray spor kulübünün harcamaları daha şeffaf bir biçimde üyelere ve taraftarlara aktarılmalı. bunun iletişimi iyi sağlanmalı. herkes kime ne kadar ödeme yapıldığını nereden ne para geldiğini, kime ne kadar gittiğini görmeli ve bilmeli. bu camianın yönetimden olan beklentisini de etkileyecek bir gelişme olacaktır. kulübün acil olarak 10 milyon euro nakite ihtiyacı olduğunu bilen veya futbolcularına 20 milyon euro ödenmesi gereken para akışına ihtiyacı olduğunu bilen taraftarın transfer beklentisi ona göre şekillenecektir.

    hatır ve bağlılık düzeni
    sadece galatasaray lisesi mezunu diye uçuk maaşlarla hiç bir fayda sağlamayan kulüp personeli çalıştırılmamalı. vasıflı, denetlenebilir ve gerçekten verimli profesyonellerle çalışılmalı. büyük paraların döndüğü bir şirket söz konusu. içerde kimse kimsenin adamı olmamalı.
    aynı şey transfer tercihleri içinde geçerli. menejer oyunlarına düşülmemeli veya yıllardır bu kulüpte diye verimsiz futbolcularla yola çıkılmamalı.

    branşların profesyonel temsilcileri
    basketbol, futbol, voleybol ve diğer branşlarda tecrübeli, branşın bütün dağılımlarını yönetebilecek tercihleriyle fark yaratabilen profesyoneller ön plana çıkmalı. bu konuda güzel bir sistem oturtulmalı ve oyuncuya, teknik sorumluya dayalı düzen son bulmalı. branşlar üretkenliğiyle ulaşılamaz olmalı.

    federasyonlarla olan ilişkiler
    günümüz ülke düzeninde bu tarz kurumlarla baş etmek çok zor ancak etki altına alabilecek yönetim anlayışı sergilenmeli. sahaya çıkan koridora büyük ekranlar koyarak devre arasında içeri giren hakemin vermediği penaltı veya pozisyon gözüne sokmak çok zor olmamalı. hiç bir şekilde kulübün hakkı yedirilmemeli.

    galatasaray store
    ürün kalitesi, dağıtım ve mağaza bolluğu konusunda büyük bir sıkıntısı bulunmuyor ancak çeşitlilik ve tasarım konusunda sürekli sınıfta kalıyor. bu konuda deneyimli ve iyi bir düzen oturtacak bir ekibe emanet edilmeli.

    altyapı
    her branşta düzgün insanlar yetiştirecek bir düzen kurulmalı. yetersiz antrenörlerden kurtulup oyunculara yarışmacılıktan ziyade yararlı olmayı aşılayacak profesyonellere yönelmeli.

    bilet fiyatları
    türk insanının alım gücü belli. 400 lira bileti olunca boş kalmayacak maç ile 20 lira bileti olunca boş kalmayacak maç iyi analiz edilmeli. her ne olursa olsun tribünleri doldurumaya yönelik politikalar izlenmeli.

    pr yönetimi
    yurt dışında çok başarılı örnekleri var. her kesimi içeri çekecek potansiyel taraftar yaratacak, gelir elde ettirecek projeler oluşturulmalı. lakabı aslan olan kulüp 20 yıldır bir maskot oluşturup sempatikleştirerek iletişim yürütemiyor ve gelire çeviremiyor. bu durum ciddiye alınmalı.

    yaz yaz bitmez bir çok başlık var. inşallah bir gün gerçekten değer katmak için o koltukta oturan insanları göreceğiz. gün gelecek insanlara bedava çay yerine bunlar vaadedilecek. o zaman çok güzel bir kulüp olacağız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın