• 15766
    bu sezon ne olacaksa olacak artık da gelecek için ciddi bir kabuk değişimine gitmesi şart olan takım. çünkü mevcut kadronun çok ciddi bir kısmı artık gelişimlerini tamamen durdurmuş, gerileme evresinde ve doymuş durumda. bu sezon başında çöp statüsünde çok fazla oyuncudan kurtulduk ki bunlar takımın safralarıydı. bugün takımda olsa işler farklı olurdu dedirtecek birini göndermedik. ama bu oyunumuzu, şeklimizi, şemamızı gerçek manada değiştirmeye yetecek bir değişim değildi çünkü takımın oynayan veya oynaması gereken kısmında da ciddi sorunlar var. vücuttaki mikrobu, zararlı bakterileri attık ama artık eskisi gibi çalışmayan bazı hayati organlarımızı da değiştirmek gerek yani.

    chedjou, selçuk inan, sneijder, podolski, sabri, hamit.

    şu grubun yaş ortalamaları 32. aldıkları maaş toplamı senelik 15 milyon euro. toplam maaş bilançomuzun neredeyse yarısı yani. aldıkları parayla, sahip olduğu isimlerle galatasaray'a sağladıkları fayda taban tabana zıt. bazılarını çok sevsem de gelen ilk teklifte her birinin ayrılmasına onay verirdim. kalsa hala takıma bi şeyler verebilir bazıları ancak gözümüz kapalı onbire yazıp, onları tehdit edecek oyuncular almadığımız sürece belimiz doğrulmayacak maalesef. kontratı bitenler var ama bitmeyenler için teklif kollayacak taşağa sahip yönetimimiz var mı orasından hiç emin değilim. kaldı ki türkiye'de bunu yapacak yönetici bulmak çok zor zaten. fener ve beşiktaş bile böyle biriken yaşlı tayfayı ancak kontrat sonlarında dehleyebilmişti.

    sneijder ve selçuk dışındakiler bir şekilde gönderilebilir ancak eğer bunlar seneye de devam edecekse pozisyonlarına gerçek anlamda yetenekli oyuncular alınması şart. hoş bunları yedek oturtacak mali yapımız var mı sorgulanır ancak kontratlarından çıkana kadar böyle bir yöntem izlenmesi anlaşılabilir. ancak devre arasından itibaren artık yavaş yavaş kabuk değişiminin başlaması şart. takıma öğrenmeye açık, profesyonel, mümkün mertebe 30 yaşın altında zımba gibi topçular kazandırılmalı. bunu yapmadan istediğimiz kadar hoca değiştirelim bir halta yaramaz. en fazla yalancı, kısa vadeli başarılar ile mastürbasyon yaparız ama çok sürmeden başa döner tıkanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın