• 63
    sneijder-selçuk ikilisini baz alıp, birine olan sevgiden dolayı diğerini argo deyimiyle gömmek, akıl işi değil.

    yapılan yanlışlar zincirleme devam ediyor. bunları sona erdirmek galatasaray için önemlidir. önce şu tesbitleri yapalım;

    1-bunların her ikisi de artık 32 yaşındadır.

    2-biri ön libero, diğeri forvet arkası oynamaktadır.

    3-selçuk son üç sezondur formsuz, sneijder geçen sezon başından beri formsuz.

    4-selçuk bir ön libero için gerekli savunma özelliklerine (kesicilik-sertlik) asla sahip değil. yaşı ilerledikçe adam eksiltme ve dikine oynama yeterliliğini de kaybetti. sneijder ise yaratıcı oyun, kilit pas ve şut yeteneğini yeterince kullanamıyor.

    5-galatasaray gibi büyük bir takımın orta sahasında selçuk ve sneijder birlikte oynayamaz. çünkü kesicilik, savunma, adam eksiltme ve dikine oynama açısından selçuk artık yetersiz. sneijder ise bu konularda selçuk'un eksikliklerini tamamlayabilecek özelliklere sahip değil. selçuk da sneijder'i tamamlayabilecek özelliklere sahip değil.

    6-günümüz futbolunda bu tür futbolculardan sadece bir tanesini kaldırabilir takımlar. diğer iki orta saha oyuncusu, oyunun iki tarafını da oynamak zorunda. yani box to box özelliğine sahip olmak zorundadır.

    7-sneijder'in başarılı olabilmesi için geriden iyi beslenmesi şart. aksi halde bugün olduğu gibi hep gerilere gelip top almaya çalışır, rakibin presinden kurtulmak için çizgiye kaçar, derin pas, kilit pas ve isabetli şut özelliklerini kullanamaz.

    o zaman galatasaray bu iki futbolcudan birini tercih etmek zorunda. ya sneijder ya selçuk.

    eğer, sneijder'in yerine koyabileceğiniz bir futbolcunuz varsa sneijder'i kesin. ama şu anda bizde böyle bir futbolcu yok. josue bir alternatif ama çok yetersiz. poldi ise sadece eren'in alternatifi bence. istisnaen son yarım saatler sneijder'in yerinde oynayabilir ama ilk onbir olarak yapamaz bunu.

    selçuk'un yerine oynayabilecek king kong ve hamit var. king kong selçuktan çok daha iyi bir kesici, çok daha iyi dikine oynayabiliyor. o halde başka çare yok selçuk eski günlerine dönünceye kadar yedek oturmak zorunda.

    selçuk'un maçların son otuz dakikalarında değerlendirilmesi daha isabetli olur. çünkü rakip yorulduktan sonra selçuk'un etkisi artabilir.

    sneijder'in ise formunu mutlaka artırması gerekir.

    sonuç olarak, selçuk-sneijder aynı anda ilk onbir olmamalı. hele 32 yaşından sonra.
App Store'dan indirin Google Play'den alın