resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2090
    benim için an itibariyle hayal kırıklığı hocadır. 1 maçta linnes'i kızağa çekti bir daha yüzüne bakmadı. ligin ilk iki maçını oturup izlese selçuk'un linnes'e hiçbir şekilde yardım etmediğini 2. maçla beraber sabri'yle neredeyse kucak kucağa oynadığını görecekti. ne yazık ki abdullah avcı'nın gördüğünü kendisi göremedi. galatasaray futbol takımı sağ eli arkadan bağlı bir boksör edasıyla oynuyor. sadece sol kanadımız çalışıyor. bunu da bruma carole ve sneijder'a borçluyuz. selçuk artık yedek beklemeli. bir frikik golüne bir sezon harcamanın anlamı yok. ideal libero ikilisi tolga ve de jong olmalı. de jong ahım şahım oynadığından değil, selçuk kadar vurdum duymaz oynamadığından orada tolga ile banko oynamalı. pratikte tüm gücümüzle sol kanattan saldırmaya çalışıyoruz lakin yakın markaj uygulandığında sneijder ve bruma bitik selçuk'tan top alamadıklarında geriye geliyorlar. sneijder geriden oyun kurmaya çalışınca haliyle asıl oynayacağı alana hırpalanmış geliyor. diri bir şekilde top kullanamıyor. bu da haksız bir şekilde eleştirilmesine yol açıyor. çünkü taraftarımız topun olduğu alana bakarak eleştiri yapıyor. zaten sabri'nin bunca senedir bu takımda olmasının sebebi de tam olarak bu. sene başında aldığım sabri varsa izlememe kararının ne kadar doğru bir karar olduğunu bir kez daha anladım. bir ara eren bruma ve tolga'nın hatrına katlanıyordum bu palyaço ve defanstaki saz arkadaşlarına. yine izlememek en sağlıklısı olacak sanırım. jor bey hamza için de yazdığım gibi eğer balta, selçuk ve sabri gibi miadı çoktan dolmuş adamlarla devam ederse bindiği dalı kesmeye devam eder. yeter artık senin orda 3 tane topçun var artık oturt şu kenafir gözlüyü. abdullah avcı'nın galatasaray'ı sağ kanada mecbur etmesi orjinal bir taktik değil. futboldan 100 gram anlayan her rakip teknik direktör eğer sol kanadımızı durdurabilecek güçteyse kesinlikle sağ kanattan bir halt yiyemeyeceğimizi biliyor. 2 senedir de aynı şekilde önlem alıyorlar. ayrıca bir başka fanteziye tutulduk gibi. o da eren'in sağ kanattan gelecek ortaya sağlak olduğu için daha iyi vurabileceği. bu teoriyi pratiğe dökmek için orada orta yapan bir sağ bekin varlığı elzem.

    jor beyin oyuncu değişikliklerini de eleştirmek gerekiyor korkarım. 90 dakika sistemde inat etmek bu ligde yemiyor jor beycim. bunu rijkaard da denedi, skibbe de. eğer rakibin kapanmışsa ikinci forveti 60'larda almak icap ediyor artık. hele ki oyunu kuramıyor ve doldur boşaltlara başlamışsan.

    son sözüm de sözlük ahalisine olsun. uzun zamandır yazmıyorum. memlekete üzülmekten galatasaray'a enerjim kalmıyor. çok da şeyettiğinizi sanmıyorum ama ara ara yazarım heralde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın