resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 2050
    gönderilme süreci başlamış olan hocamızdır. sonrasında fatih terim'in geleceğini umanlar ya da tahmin edenler de bence yanılıyorlar. fener maçı zaten kaybedilmiş bir maç şu anda benim gözümde, bunun sebebi de kondisyon anlamında fenerin daha diri olması. istedikleri zaman it gibi koşuyorlar, bizim selçuk kız ismet gibi kıçını kaldırıp mücadele edecek, sneijder efendi sahanın sadece sol çizgiden ibaret olmadığını anlayacak vs derken iş işten zaten geçti.

    fener maçı sonrasında başakşehir ile 9, beşiktaş ile 7, fener ile de 1 puan farkımız olur. o süreçten sonra fatih terim falan da gelmez. önümüzde tek takım yok ki onların takılmasını bekleyelim, mümkün değil lige tutunmamız. terim de böyle enkaz bir kadroyu sezon devam ederken teslim almaz. ha puan farkları 4 - 5 seviyesinde olur, o zaman ayrı, ama ne bjk, ne de başakşehir puan farkını kolay kolay kapattırmazlar şu süreçte.

    ben yine de sene sonuna kadar ne olursa olsun kendisi ile devam etme taraftarıyım ancak şunları da söylemeden edemeyeceğim. eren çok iyi bir golcü değil, ancak bu adama sadece iki tane orta açıldığını anımsıyorum ligin başından beri, birini karabük maçında chedjou açtı, birini de akhisar maçında sneijder, bunların ikisini de gol yaptı. bu adama kanatlardan top gelmezse nasıl gol atmasını bekliyorsun hocam? takım fatih hoca gittiğinden beri yan pas hastalığına tutuldu, kendi yarı sahamızda top çevirmekten hücum yapamıyoruz. bu takımın pas yapa yapa ileri çıkamayacağını düşünüyorsan, türkiye ligi için en geçerli sistem olan şeyi yapacaksın. yani rakip yarı sahaya uzun top atıp, dönen topları tolga ile, de jong ile toplayıp sonuca gitme anlayışına geçeceksin. mecbursun buna hocam, çünkü ne köylün sneijder, ne de bizim köylümüz selçuk pas ile bizi ileri taşıyacak düzeyde değil. o yüzden bekleri göndereceksin rakip yarı sahaya, artık de jong mu atar, yoksa başka biri mi atar bilmem, atağı rakip defansın beklerinin bulunduğu bölgede başlatacaksın.. içimiz şişti yan pas oyunundan, dediklerini yapmayanı da kes kardeşim şu takımdan, ne çektiysek havaya giren futbolcu grubundan çektik zaten.

    savunma meselesine gelecek olursak, bu takımda saf stoper yeterliliğini göz önüne alırsak oynayacak ikili chedjou ve serdar aziz'dir. eğer bunlar uyum göstermiyorsa da hakan balta ve serdar aziz'dir. serdar aziz'e bayıldığımdan değil ancak adam kene gibi yapışan, rakibin sürekli ensesine beliren bir oyun oynuyor. sertliği de olduğu için mutlaka oynaması gerektiğini düşünüyorum. bek konusunda da solda zaten carole'a mahkumuz. ancak sağ bekte sabri'ye mahkum etme bizi hocam. atanamamış eboue olan cavanda ve nereye geldiğini anlamakta zorlanan linnes'i adam etmek de senin işinin parçası. illallah dedik artık sabri'yi izlemekten. kadroda bulunmasına ses etmem, artık biz de bıraksın bence futbolu da, ama bu adamın as oyuncu olduğu takım bana kalitesi düşük bir takım izlenimi veriyor. bu sorunu bir an önce hallet ve bekleri asist yapan bir ekip haline dönüştür bizi.

    gelelim kendisini en çok zorlayacak konuya. şu anda ne sneijder, ne de selçuk ilk on bir oynayacak düzeyde. bunları acilen kesmesi gerekiyor. bu noktada hücumdaki kısırlığımızı da göz önüne alıp ya 4-4-2'ye dönüp orta ikiliyi nigel de jong ve tolga gibi topla ilişkisi çok iyi olmayan ama rakibe yakın oynamayı seven türde bir ikiliye teslim edecek ya da sistemi bozmayıp sneijder'in yerine josue'yi koyup öyle devam edecek. eğer hücumda üretkenlik sorununa çözüm bulamazsa, sağlığı elveriyorsa üçlü orta sahada sağ iç oynamayı becerebilen en iyi oyuncumuz olan hamit'li bir orta saha kurmalı. de jong, tolga, hamit. onca yaşanandan sonra hamit'ten bile medet umuyoruz hocam, sen de bir akıl etsen iyi edersin.

    kanat konusuna gelirsek, bruma zaten ayağı kopana kadar oynamalı, diğer kanatta yasin mi, poldi mi, sinan mı oynar, ona da form durumlarına bakarak karar verirsin.

    özetle sene başında oturtmaya çalıştığın sistem, rakipler tarafından çözüldü ve etkisiz hale getirildi sayın hocam. ya yeni bir yol bulacaksın, bu takımı şahlandıracaksın ve buna da kadıköy'de başlayıp, bütün camianın desteğini tekrardan arkana alacaksın. ya da bu üçüncü sınıf ülkede hiçbir şeye sabredilmediği için sen de bundan nasibini alıp, hollanda'nın kırlarına geri döneceksin. ben pek uzun ömürlü görmüyorum kendisini bu anlayışımızdan dolayı ama umarım bu süreci çok çabuk ve hasarsız bir şekilde atlatır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın