• 236
    biliyorum herkesin artik midesi bulandi bu basligi en yukarida gormekten ama son kez tartismalara nokta koyacagini dusundugum kadir cetincali'nin okumasi 1 dakika bile almayacak yazisini sizinle paylasmak istiyorum.

    http://www.dha.com.tr/...tismasi_1357091.html

    dursun ozbek yonetiminin bir ihanet projesi oldugu cok acik degil mi?

    edit: asagidaki icerisinde kisa vadede cozum onerileri de barindiran yazida riva ve florya'nin gercege daha yakin degerlerinden bahsedilmis.

    --- alıntı ---

    değerli galatasaraylı,

    bildiğiniz gibi galatasaray spor kulübü başkan ve yönetimi varlıklarımızdan riva ve florya' yı değerlendirerek mevcut banka borçlarını tasfiye edeceklerini, bu kararlarını da olağanüstü genel kurul' da onaya sunacaklarını beyan etmişlerdir.

    22 ekim 2016 cumartesi günü yapılacak olan oylamada galatasaray spor kulübü derneğinin geleceği belirlenecektir. biz fikri hür, vicdanı hür galatasaraylılar olarak alınan ve acele ile önümüze getirilen bu kararın geleceğimize yönelik bir tehdit oluşturacağını bugünden görmekteyiz. kulübümüzün içinde bulunduğu durum gereği mevcut gayrimenkulleri geliştirme ve değerlendirme çabasına desteğimiz tam olmakla birlikte, riva ve florya' nın bu şekilde önümüze getirilmesi anlaşılmazdır. normalde yapılması gereken, gayrimenkul değerlendirmede ve geliştirmede gerçek ihtiyaca cevap verecek çeşitli alternatiflerin genel kurul’a getirilmesi ve bu yapılırken de profesyonel firmalardan değerleme ve geliştirme fikirleri konusunda destek alınması, fizibilite yapılması ve bunların galatasaray' ın büyük stratejisiyle örtüşmesi gerekmektedir.

    evet, bugünkü bilançolar galatasaray sportif a.ş.’nin sermayesinin artıya çevrilmesinin en acil ihtiyaç olduğunu göstermektedir. toplam borcu 985 milyon tl olan, son 10 yılda 650 milyon tl zarar eden yönetim anlayışımız tartışılana ve sürdürülebilir başarının temelleri atılana kadar, acil ihtiyaç miktarının 500 milyon tl (yaklaşık 150 milyon usd) olduğu gözükmektedir. diğer hissedarlar sermaye arttırımına katılırsa bu rakamın 345 milyon tl ‘ye inme ihtimalide mevcuttur.

    hal böyleyken acil ihtiyacımız olan kaynağı yaratmak için gündeme getirilen riva ve florya' nın günümüz şartlarındaki sadece arsa değerleri ;

    riva arazisi (1.100 dönüm) : 275 milyon usd (825 milyon tl)
    florya (tapulu arazi 23 dönüm) : 135 milyon usd (405 milyon tl)
    olmak üzere toplam 410 milyon usd (1 milyar 230 milyon tl) etmektedir. üstelik bu toplama florya'daki 2034 yılına kadar intifa hakkına sahip olduğumuz 20 dönümlük arazi bedeli dahil edilmemiştir.

    biz diyoruz ki ;

    florya' yı, bugünün ihtiyacı için harcayıp, yarınımızı akçesiz bırakmanın gereği yoktur.
    mecidiyeköy otel projesini tamamlayıp, 65 -75 milyon usd arasında nakde çevirebiliriz.
    riva arazisini tümden değil, parselasyon yaparak değerlendirmeliyiz. ilk etapta 1/3' ünü nakde çevirip, minimum 90 milyon usd nakit girişi yapabiliriz.
    görüldüğü gibi mecidiyeköy ve riva'nın 1/3 ile bugünkü acil ihtiyacımız olan 150 milyon usd ek kaynağı çok rahatlıkla yaratmış olabilecekken, riva ve florya arazilerinin acele ile ve tek paket olarak elden çıkartılma mantığını kabul etmemiz mümkün değildir.

    bununla birlikte gayrimenkul değerlendirilmesi ile elde edilecek gelirin mutlak tüzük değişikliği ile sadece banka borcunun kapatılmasında kullanılacağı hususu teminat altına alınmalıdır. bunun takibi ve sorumluluğu hepimize aittir.

    saygılarımızla
    prof. dr. ahmet özdoğan

    --- alıntı ---

    http://gsortakyonetim.com/

    edit2: se7en kardesime duzletme icin tesekkurler. sevedursun...
App Store'dan indirin Google Play'den alın