resim
Dursun Aydın Özbek
Görev:Başkan
Takım:Galatasaray
Yaş:75
Uyruk:Türkiye
  • 2900
    öncelikle belirteyim, dursun özbek düşmanı, ünal aysal hayranı bir galatasaray taraftarıyım.
    hem ünal aysal'a borçlar ve bilanço üzerinden giydirilmesini, hem de dursun özbek'e mevcut florya ve riva projeleri üzerinden giydirilmesini haksızlık olarak gördüğümü de belirtmek istiyorum.

    bu projeleri yetersiz bulmak, galatasaray'ın elde edebileceğinden az bir gelirle bu projeler sebebiyle gayri-menkulünü kaybedeceğine inanmak ve projeleri desteklememek kabul edilebilir bir detay.

    ancak hem ünal aysal'ı "hırsız" gibi göstermek, hem de dursun özbek'i galatasaray'ı bitirmek üzere görevli hükümet yandaşı olarak nitelemek için hiçbirimizin elinde kanıt, delil, belirti, tespit, ipucu yok...

    bazen cidden abartıyoruz...

    - dursun özbek başarısız bir başkan ve galatasaray'a yakışmıyor. hem fikirim. ancak geldiğinden bu yana o da kendinden öncekiler gibi har vurup harman savurup dünya yıldızı getiriyorum ayağına milyonlar saçabilirdi - saçtı mı? zannetmiyorum. yıllık ücretleri bile eleştirdiğimiz noktada geçmişte çok daha kötü örnekler olduğunu hepimiz biliyoruz. tasarruf etmeye çalıştığını da görmemek körlüktür. becerebildiği ölçüde bir şeyler yapmaya çalışıyor işte...

    - ünal aysal kulübü aldığında adnan polat enkazını devraldı. şirket birleşmesinden bilanço 1 gecede 180 milyon dolar içe göçtü. bunu konuşan yok. neymiş, çok harcamış, zarar ettirmiş. arkadaşlar ünal aysal öncesi ve sonrası bilançoyu açıp bakın, şirket birleşmesinden içe kaçan 180 milyon dolar "hisse payı" haricinde geldiğinde ve gittiğinde arada 5 milyon euro oynuyor ki bunu kendisi de söyledi zaten.

    şimdi;

    "abi florya çok değerli, bunu hükümet biliyor, rant olacak, galatasaray zarar edecek" diyen arkadaşlara bir konuyu hatırlatmak isterim. florya arazisinde 21 dönümlük bir arsamız var. florya bedeliye proje kapsamına dahil edilen toplam işlenebilir arazi ise 82 dönüm. yani galatasaray'ın elindeki arazi işlenebilir arazinin - imar izni alınabilecek arazinin 4'te 1'i... ayrıca bizim "florya'yı boşaltıyoruz, kendimiz proje yapacağız" desek de o 21 dönümlük araziyi gayrimenkul olarak kullanma ve kazanç elde etme iznimiz yok. yani tek başımıza florya'dan para kazanmamız yasal olarak mümkün değil. emlak konut "sen o 21'i ver, 82'yi tamamlayıp biz imar alalım, size de son model tesis yapalım, şu kadar da para kazanın..." diyor. kabul edersin, etmezsin, bir seçenek. ancak tekrar ediyorum: galatasaray'ın florya'daki 21 dönümlük tesis arazisini paraya çevirme şansı yasal olarak başka türlü yok. biz oraya kendimiz bir inşaat ya-pa-mı-yo-ruz... önce bunu bi kafaya koyun.

    riva ise bambaşka konu. olay riva'nın ne kadar değerli olduğu ya da olmadığı değil, galatasaray'ın acil sıcak paraya ihtiyacı olması ve riva'nın sadece %20 imar izni olması... bunu da cebe koyun...

    bana gelip "biz daha çok kazanabiliriz, dursun beceriksiz, daha iyi fırsatlar ve projelerle daha fazla para kazanalım" diyen her adama saygıyla ceketimi iliklerim.

    ancak "dursun peşkeşçi - ünal hırsız" diyerek töhmet altında bırakan kızgın arkadaşlarımızı insafa davet ediyorum.
    bilgi sahibi olmadan fikir beyan etmeyiniz lütfen, galatasaray sözlük burası, gözünüzü seveyim, kendimize yakışan şekilde hareket edelim.

    galatasaray'a dursun özbek'i yakıştıramayan fikir telakkisinin, benzer şekilde bilgi sahibi olmadan fikir beyanı aynı abesle iştigaldir ve galatasaraylılığa yakışmaz.
    durumlar bunlar. florya, riva. satılırsa borç azalır diye, satılmazsa değerlerimiz elimizde kalıyor diye sevinirim.

    ha isterim ki dursun özbek istifa etsin, yerine bence de ünal aysal gelsin...
    ben o adamın samimiyetine ve aklına güveniyorum. bilanço okumayanlar bilmez, kendisi öncesi galatasaray gelir tablosu ile gidişindeki tablo arasında %120 gelir artışı mevcuttur. adam ilk günden beri "galatasaray büyüyerek borç kapatmalı, küçülerek bu borç kapanmaz" diyordu.

    gelirleri artırdı, gelir gider dengesini türkiye'nin en çok kazanan takımı haline getirerek bıraktı. riva için onay alamadığı için de muhtemelen çok sıkıştı.
    bu onay verilecekse ünal aysal'a verilmesi daha isabetli.

    not: ünal aysal dediğiniz adamın servetini, kağıda yazarken sıfırları "acaba yanlış mı yazdım?" diyerek tekrar tekrar kontrol ederek yazabiliyorsunuz.
    adam o kadar zengin. galatasaray üzerinden karizma yapmasını eleştirebilirsiniz, ki bence yapılmalı da, ancak adamı hırsızlıkla suçlamak cidden çok acımasızca...
    adamın ölene kadar yemeye çalışsa bitiremeyeceği bir serveti ve muhtemelen geriye kalan 10-15 sene bir ömrü var.

    el insaf...
App Store'dan indirin Google Play'den alın