resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11740
    kendisi özelinde bir noktaya değinmek istiyorum.

    bizim gibi az gelişmiş ülkelerde kendi alanlarında başarılı olmuş insanların üzerinde bir misyon oluşuyor. bu misyonu gerek kendileri yükleniyorlar gerek de toplum tarafından olması bekleniyor. nedir bu misyon? toplum mühendisliği ve üzerlerine vazife olmayan işlere bulaşma, karışma hali. örneğin; siyasi alanda başarılı oluyorsun. başbakan, cumhurbaşkanı oluyorsun. hemen toplumu dizayn etmeye kalkıyorsun ve futbol dahil her alana karışıyorsun. ya da barcelona'ya transfer oluyorsun, belki de türk futbol tarihinin en önemli işlerini yapıyorsun. ancak ülkeyi tanıtmak, ülkenin insanlarını hizaya sokmak, siyasete bulaşmak gibi işlere giriyorsun. dahası galatasaray tarihinin en önemli başarısını, teknik direktör olarak, yaşıyorsun. ancak yönetimin işlerine karışıyorsun, başka işler peşinde koşuyorsun. halbuki sen siyasetçisin işini yap. sen futbolcusun futbol oyna. sen teknik direktörsün takımın yönetimiyle; teknik, taktik işleriyle uğraş.

    bunları engellemenin yolu, her alanda daha çok başarılı insan yetiştirmektir. çok başarılı olmuş teknik direktörler yetiştirirsek, o alanda çok başarılı olmuş insanlar üretirsek, o zaman fatih terim alternatifsiz kalmayacaktır. bu alternatifsizlik sonucu bazı taraftarlar, her türlü yanlışa rağmen, kendisinin arkasında durmaya devam ediyor kanımca. büyük kulüplerde oynayan birçok futbolcumuz olsa, arda turan bu işlere soyunamaz mesela.

    boşuna george weah liberya devlet başkanlığına adaylığını koyup yüzde 40'tan fazla oy almıyor. liberya'da başka weah yok çünkü.
App Store'dan indirin Google Play'den alın