resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11729
    volkan demirel konusundaki duruşu nedeni ile bedel ödetilen hoca. son zamanlarda milli takımın kalecisi hep fenerbahçeli olurdu. fatih terim volkan'ı milli takıma almayarak bir gelenek bozdu. tarihimizde ender olarak bir turnuvaya gidiyoruz ve kalede fenerbahçe'nin kalecisi yok. bu sebeple terim'e tff nin ve basının içindeki kanattan bir operasyon başladı. ancak olayı bu değil gibi gösterdiler. çünkü volkan'ı fenerbahçelilerden başka kimse sevmez. bu operasyon kapsamında bazı fenerbahçeli oyuncular özellikle euro 2016 da milli takımı sabote ettiler. biri şuan beşiktaş'ta oynuyor ve hala milli takımı sabote etmekle meşgul.

    benim anlamadığım arda turan, selçuk inan gibi burak yılmaz gibi adamlar nasıl oldu da böyle bir operasyonun içine çekilebildi. muhtemelen onlar da farkında değil dönen operasyonun. en azından volkan demirel operasyonu olduğunun farkında değiller. şüphesiz terim'in de bunda suçu vardır. egolarından bir türlü arınamadı.

    teknik taktik konusunda konuşacak olursak terim'in en büyük yanlışı mesela 2 oyuncudan 1 tanesini seçmesi gerekiyor. ama o ikisini birden sahada tutabileceği garip formasyonlar deniyor. bu yeni yeni icat ettiği formasyonlar bitiriyor bizi. mehmet topal, ozan tufan, selçuk inan, oğuzhan özyakup, arda turan, hakan çalhanoğlu 6 lısının 6 sının birden sahada olduğu bir milli takım vardı euro 2016 da. bu oyuncuların 6 sını birden sahaya sürüp de bir taktik disiplini yaratmak imkansız gibi.

    bir de bazı oyunculara taktı mı tam takıyor. mehmet topal ve ozan tufan şuan milli takımın vazgeçilmezi konumundalar. mehmet topal'ı gerekirse stopere çekiyor yine oynatıyor. ozan'ı maç içinde doğru düzgün adını bile duyamamamıza rağmen ısrarla oynatıyor. oysa yapacağı şey belli. taktik belirleyecek. o taktiğe uygun 11 oyuncu seçecek. terim 11 tane oyuncu seçip onlara uygun taktik yaratmaya çalışıyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın