resim
Josep Guardiola i Sala
Görev:Teknik Direktör
Takım:Man City
Yaş:53
Uyruk:İspanya
  • 645
    dünyanın faal en iyi teknik direktörlerinden birisi. barcelona'da cruyff' un öğrencisi ve taktiğinin önemli bir parçasıydı. barcelona altyapısındayken, aynı zamanda university of barcalona' da hukuk öğrencisiyken cruyff' un gençlere ve akademiye önem vermesiyle kendisi de okulu bırakmış ve futbola daha fazla önem vermeye başlamıştır.

    dünyanın en iyi teknik direktörlerinden birisi tabii ki de en iyi takımlarda çalışacaktır. mourinho'ya adamsan augsburg'u şampiyon yap, messi' ye eğer 1 numaraysan sociedad'da kendini kanıtla, sneijder'a git vanspor'u süper lige çıkar denmesi kadar komiktir bu takım muhabbeti.

    kendisinin taktiğinde en önemli oyunculardan bir tanesi kalecidir. claudio bravo başlığına yazacaktım ancak bu daha çok kendisi ve taktiğiyle alakalı olduğundan aşağıda biraz olsun açıklamaya çalıştım.

    kaleciler pep' in sisteminde yüksek öneme sahip. çünkü kendisinin taktiğinin zayıf noktası oyun kurarken oyuncularına uygulanan agresif pres ve pas opsiyonlarının kapatılmasıyla topu yüksekten oynamak zorunda bırakılmak ve topu kaybetmek. nitekim geçen haftasonu tottenham bunu çok iyi uyguladı ve bu sezon pep'e ilk puan kaybını tattırdı.

    guardiola kalecilerini kendi yarı alanında bir oyuncu gibi kullanıyor, bu yüzden her zaman rakipten 1 kişi fazla kalabilmekte. bu olayı aşağıdaki resimlerle daha basite indirgeyebiliriz. united karşısında tüm maç bu şekilde oyun kurdular.

    http://gss.gs/nLH.jpg
    city topu başlatınca united takımından ilerdeki 3'lü defans bloğuna baskı yapıyor ve 3v3 bir durum yaratıyor. eğer güvenmediğiniz bir kaleci varsa defans topu uzaklaştıracak ve büyük ihtimalle top da united'a geçecek, yine aynı şekilde kaleci uzun top kullanırsa da aynı durum geçerli. zira guardiola her zaman yerden oynamanın taraftarı olmuştur ve pas alacak oyuncuları da zaten hava topuna egemen oyuncular değil. (de bruyne, silva, aguero, sterling, gündoğan) buna karşılık mourinho zaten o bölgeye fellaini gibi bir azmanı koymuş, ki neredeyse adamın göğsüyle kontrol ettiği top, kafayla kontrol ettiği top sayısından fazla.
    fernandinho pres yediğinde topu bravo'ya bırakıyor ve boş alana kaçıyor, bravo da tek pasla topu fernandinho'ya geri veriyor ve kolayca oyun kuruluyor.

    http://gss.gs/hvn.jpg
    başka bir pozisyon, city defansı ilerde her zaman olduğu gibi, ancak maç boyunca neredeyse hiç kontra atak yemediler pas hatasından top kaptırarak. çünkü bravo her zaman kendisini bir pas opsiyonu yapmakta ve bu bölgede sayı olarak rakip takıma üstünlük kurmasına ve presten kaçmasına yardım etmekte takımının.

    guardiola barcelona'da valdes'i; bayern'de neuer'i ve son olarakta city'de bravo'yu bu şekilde kullanmakta ve kalecileri sisteminin her zaman önemli bir parçasını oluşturmakta.
App Store'dan indirin Google Play'den alın