• 1328
    şimdi aziz yıldırım'ın teziyle alakalı birşeyler demiş. anlaşılan o ki aziz yıldırımın tezinin temelini çok incelememiş. aslında aziz diyor ki; teknik direktörün önemi yok kardeşim, ben alırım oyuncuyu, ben yaparım kadroyu teknik direktör orada öylece durur. maç içindeki oyuna göre kararını verir. onun haricinde teknik direktör tırttır. gereksizdir. şimdi mehmet demirkol'un "aziz yıldırımın teknik direktör çok da önemli değil savı güçlenir" demesi, az önce açıkladığım aziz laflarının yüceltilmesidir.
    eğer ki aziz yıldırım'ın lanet olsun teknik direktörlere herkes teknik direktör olur demesini yüceltiyorsa o zaman mehmet demirkola verilecek cevap şu yöndedir:
    sezon sonunda galatasaray eğer şampiyon olursa türk futbolunun teknik direktör algısı tamamen değişir, o zaman aziz yıldırım'ın teknik direktörün önemi yok savı kökünden çürür. neymiş çü-rür. bak neymiş çüüüü-rüüüüüüür. hah it ürür kervan yürür hatta. bizim kervan yürür yani sen rahat ol. teknik direktör o kadar önemli ki, keşke fatih terim ve muadilleri riekerink, mancini gibi adamlara baksa da en azından duruş öğrense.

    ha bi ara laf arasında isimli adamlara gerek yok illa gibi bişeyler geveledi. evet doğru, isimli adamlara milyonlarca para bayıl, aşı tutmayınca tazminatı kovulması takıma zarar verir. ne oldu sanki, fatih terimden sonra? mancini geldi, efendi gibi gitti. hadi o istisna. prandelliye verilen paralar tazminatlar vs. mustafa denizliye verilen para. tazminat aldı mı bilmiyorum. hamza var arada o da bi ton para, takımın itibarının zedelenmesi vs. e şimdi riekerink'e bakalım. üç otuz paraya geldi. yarın git kardeşim desen ne tazminat der ne başka bişey. efendi efendi gider. gönderilmesin, gitmesin tabii ki de. ancak durum bu. bu sebeple isimli teknik direktör olacak diye birşey yok. biz neden teknik direktör yetiştiremiyoruz arkadaş? klasik anadolu yozlaşma mantığının vucutta başka bir organda sirayet etmişidir bu durum. al işte sana riekerink! parlat, dünyaya kazandır. şans ver. en azından ne itibar kaybın olur, ne de maddi. ciddi ciddi ülkedeki algıyı güzel anlamda değiştirecek bir şanstır.

    edit: ilgili açıklamanın 2. kez üzerinden geçerek muallak durumu daha da açmaya çalıştım. bu konuda tekrardan düşünmemi sağlayan pitboy'a teşekkürler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın