resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 11525
    açıklayacağı milli takım kadrosu her türlü elinde patlayacaktır.

    arda turan benim için çok özel bir adam değil. büyük futbolcu ama büyük adam diyemem... seviyorum da diyemem sevmiyorum da diyemem, öyle arada derede, barcelona'da başarılı olduğunda mutlu oluyorum, ama arda adına değil türk futbolu adına seviniyorum.

    şimdi, 2 ihtimal var açıklanacak kadro için, arda ve arda'nın kankaları adına;

    1- fatih terim daha önce takıma dahil etmediği arda ve kankalarını milli takıma almaz. eğer almazsa inadından ve kendi tükürdüğünü yalamama isteğinden almaz. yoksa milli takım bekasını gözetmek durumundaysak barcelona'da hali hazırda coşmuş durumda olan ve milli takıma illa ki katkı sağlayacak olan arda turan'ı almaması büyük eleştiri toplar, fatih terim'e "sen kendi inadını ve egonu milli takımın menfaatlerinden daha yukarıda görüyorsun hoca" denilir. ha bence de öyledir. fatih terim'in egosu zamanında galatasaraylı'lığına da üstün gelmiş ve ünal aysal'la olan kavgası sonucunda, "eleman hadisesi" neticesinde sonunu getirmiştir.

    2- fatih terim tükürdüğünü yalar ve arda ile kankalarını milli takıma tekrar davet eder. işte bu noktada da fatih terim'in otoritesi ve karizması fena halde çizilir. "ne oldu? onlarsız da yapabileceğine inanıyordun? yemedi mi?" muhabbeti ayyuka çıkar. fatih terim gaza gelip onları almadan ilerlemeyi göze alıp galibiyetler de alabilir ancak bu arda turan'ın barcelona etkisi sebebiyle hep soru işareti kalacaktır. medya, sen 3-0 kazansan da "arda olsa 4-0 olurdu" argümanını sonuna kadar kullanacaktır.

    işte bu iki durum da fatih terim için büyük bir kaosun habercisi. ne yaparsa yapsın eleştirilecek ve bence bunu sonuna kadar hak etti. fatih terim'in bir durumu anlaması lazım;

    onu fatih terim yapan sadece kendisi değil onun sonuna kadar arkasında bir şekilde duran galatasaray ve milli takım'dı... kendi başarısı yadsınamaz, ancak kendi egosu da bu iki kavramdan daha yukarı çıkamaz, çıkmamalı...

    bence fatih terim'i bitiren yine bu egosu olacak... milli takım ve türkiye futbol direktörlüğü görevinin çok uzun bir ömrü kalmadığı kanaatindeyim. kaos dolu günler bizi bekliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın