• 15363
    ihtiyacımız olan karakterdeki futbolcuların takıma katılması ve doğru oyun planını oynatmak isteyen teknik direktör ile birlikte özlenen futbol oynanmaktadır. ihtiyacımız olan karakterdeki futbolcular aslında hepimizin malumu ve özlediği, orta sahada çok koşan, basan ve pas yapan bir box to box ile ileri uçta pres yaparak rakip takımın oyun kurmasını engelleyen ve bitiricilik konusunda kalbur üstü bir forvet. teknik direktör ve bu iki oyuncu ile birlikte çok da zorlayıcı bir lig olmayan ligimizde zaten ortalama üstü bir kadroya sahip olmanın da avantajı ile yine şampiyonluk potasına girdik. burada önemli olan oyun istikrarını sağlamak ve oyun karakterini hiç bozmadan devam ettirebilmek. sakat oyuncuların düzelmesi de bence sistemin daha verimli çalışmasında önemli rol oynayacaktır. örneğin; podolski, yasin'i kesecek ve oyun içerisinde içeri doğru kat edişlerle sıkıştığımız anlarda bitiricilik konusunda büyük katkı sağlarken savunmanın ona odaklandığı anlarda ise eren, sneijder, bruma, joseu ve hatta geriden gelen tolga, selçuk ve de jong için alan açacaktır. diğer bir örnek ise sigthorsson; onun da eklenmesi ile eren'i yedeklemekle beraber zaman zaman ikili oynamaları ile karşı takımın çıkmasını imkansızlaştırmak da bir plan olabilir. tabi arkasına yaratıcı özellikleri çok olan oyuncular koymak şart. özellikle de sağ ve sol bek mevkileri önem arz edecektir. tabi bu iki bölgede bize bu konuda yardımcı olabilecek bir oyuncumuz yok. hepsi birer yan parça olabilir ve yaratıcılıkta çok zayıf kalıyorlar. belki kolay maçlar için denenebilir bu tarz bir taktik. son sakatımız ise de jong. şu anki düzende ne kadar selçuk'u kesmesi muhtemel gibi dursa da bu da benim açımdan büyük bir soru işareti. çünkü orta sahada yaratıcılık açısından sıkıntı yaşadığımız çok açık ve de jong buna ilaç olmaz. selçuk'un son yıllarda bu konuda ne kadar yararlı olduğu tartışmalı olabilir. fakat yanında defansif anlamda başarılı bir oyuncu ile neler yaptığını yıllarca izledik. de jong'un takım savunmasına ve pas oyununa büyük katkı sağlaması zaten hepimizin beklentisi ki zaten bu yeteneklere sahip. acaba bu durumda üçlü orta saha denenebilir mi? çok kolay değil ama yine kolay maçlarda bu tarz bir deneme yapmamız iyi olabilir. sakatların dönmesi görüldüğü gibi taktiksel açıdan esneklik sağlayacağı kesin.

    bizim için diğer önemli bir konu da takımın hücumu ve topu bir an önce kapmayı kendine ilk hedef edinmesi. bu, oyunu izlenme açısından da daha güzel kılarken, sürekli kazanma fikrine sahip bir takım için çok önemli. burada en büyük payın reikering'e ait olduğu kesin. doğru transferleri istemesi ve doğru oyun planı bunda etkili. açıkçası antrenmanlarını çok merak ediyorum. oyunculara yaptığı taktiksel uyarılar, istenen oyunun oynanması için yaptırdığı antrenman metotları, belki teknik direktörlük dünyası için çok basit ama bir senede takımın 180 derece dönmesini sağlaması açısından merak uyandırıcı. sadece taktiksel değil, psikolojik olarak takıma yaklaşımının da bu değişimde etkili olduğu kesin. bu da diğer bir merak konusu benim için.

    tüm bunların ışığında benim beklentim bu sene oynadığımız oyunu geliştirerek şampiyonlar liginde bu tarz oyamaya devam etmek. zaten önemli olan dizilişler değil, nasıl bir tarz ile oynadığımız. bunu sağlamak için çalışan bir teknik direktörümüz de var. açıkçası bu beni çok umutlandırıyor ve mutlu ediyor. ama en büyük mutluluk sahada armanın hakkını vererek mücadele eden aslanlar görmek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın