• 15303
    14 kişilik rotasyonla girdiği ilk 4 haftalık periyodu 10 puanla kapatmıştır (muslera, carole, hakan, chedjou, sabri, linnes, selçuk, tolga, yasin, sneijder, josue, bruma, sinan, eren). de jong'u saymadım çünkü yalnız 45 dakika oynayabildi.

    gol pozisyonu üretmek için gol pozisyonu üretecek bir oyuncu lazım. sneijder formsuz (buna rağmen 3 asistle takımı sırtladı), bruma'nın son tercihleri kötü, yasin zaten bildiğiniz gibi, tolga-selçuk ikilisi maalesef yaratıcı adamlar değil. sinan pozisyon üretiyor ama topsuz oyunda o kadar kötü ki ilk 11'de başlatmak mümkün değil. dolayısıyla takımın gol pozisyonu üretmesi ancak duran toplar ve bek oyuncularının yapacağı katkılara kalıyor. riekerink, stoper ikilimiz yavaş olduğu için bekleri de çıkarmamayı tercih ettiği için bu 4 hafta boyunca pozisyon bulmakta çok zorlandık. kısacası riekerink'e "bu takım niçin bu kadar kısır oynuyor" diye kızamıyorum.

    belki tek kabahati olarak, kanat organizasyonlarını yeterince çalıştırmamasını söyleyebiliriz. her maçta onlarca defa izlediğimiz görüntü şu, top sol kanatta bruma'da, carole soldan bindirmiş, sneijder bruma'ya yaklaşmış, bu üçlü hiçbir pozisyona girmeden amele gibi kısa pas yaptıktan sonra gerideki hakan balta'ya dönüyor. biriniz çizgiye insin, diğeri içeri kaçsın, bruma bu ikilinin koşularını fırsat bilerek aniden cezasahasına girip topu eren'e çıkarsın, orta pozisyonu bulup orta yapın, şut pozisyonu bulup şut çekin. garip bir biçimde hiçbirini yapmıyorlar.

    fakat podolski'nin dönmesi, sneijder'in form tutması, bruma'nın nerede ne yapacağını yavaş yavaş öğrenmesiyle bu sorunu da aşacağımıza inanıyorum. biraz sabırlı olmak lazım. 14 kişilik rotasyonla bu puanı toplamak gayet iyi bir başlangıç diye düşünüyorum. devamı da gelecek inşallah.
App Store'dan indirin Google Play'den alın