resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 1037
    aslında şimdi yazacaklarımı kendisinin başlığı altına mı yazmak daha doğru olur yoksa fatih terim başlığı altına mı yazmak daha doğru olur diye uzun uzun düşündüm; sonra buraya yazmaya karar verdim.

    taraftarın istediği, daha doğrusu futbolun gerektirdiği bir takım kurulmasına öncülük etmiştir. ben bu sene yapılan serdar ve sabri transferlerinin fatih terim transferi olduğunu düşünüyorum ki aşağıda bu konuya değineceğim.

    onun dışında takımda kalan çöp olarak hamit ve salih dursun göze çarpmakta ama bunlardan hamit tamamen geçen sene alacaklarının yapılandırılması için takımda kaldı diye düşünüyorum. salih galatasaray kalibresinde olmamasına rağmen çok dert ettiğim bir adam değil zira devre arasında bile bir takıma gitmesi kolay bir adam maaşı bakımından.

    donk konusunda anladığım temel plan kendisini devre arasında çin'e satmaktı; ama hiç oynatmadığınız bir adamı itelemek de kolay değildir. belki betis'te tıpkı kasımpaşa'daki gibi tutar ve o zaman sene sonu parlatılabilir veya doğrudan betis tarafından opsiyon kullanılarak satın alınabilir. bana makul geldi. tarık ise her sene artan sözleşme bedeli ile elden çıkarabileceğimiz bir adam değil. kimse kendisine bu paraları vermeyeceğinden 400k euro 400k eurodur diyorum. zira futbol için önemli bir para olmasa da kulüp bazında diğer şubeler açısından ekonomi yapmaya değer bir rakam. galatasaray bir çok kulvarda başarı hedefleyen bir spor kulübü olduğundan, tarık'tan elde edilecek zarardan karın başka bir yere kanalize edileceği inancıyla bu tasarrufun da "zararın neresinden dönülse kardır" mantığı ile değerlendirilmesi taraftarıyım.

    gelelim ft konusuna. riekerink bey ve yönetim, iyi bir kadro kurdu. ft ise milli takımdan (quakerboy da söylemişti) euro 2016 sonrası istifa etmiş bir adam. kariyerinin sekte döneminde takımın başına gelecek, muhtemelen de başarılı olacaktı. şimdilik bu yol taraftarın da riekerink bey'e olan desteği nedeniyle kapanmış görünüyor. kimse kusura bakmasın, milli takım arasında dahi olsa 14-15 yaşındaki çocukları a takım ile çalıştıran bir adam güzel adamdır, ben ve galatasaray taraftarı bu işleri takdir eder. bu, aynı zamanda senelerdir istediğimiz, beklediğimiz gelecek vizyonunun da minimal bir projeksiyonudur ve çok, çok önemlidir. buna rağmen nasıl ki basında topçusundan hocasına her türk insanın bir lobisi vardır, ft'nin de bir lobisi vardır ve kuvvetlidir. dolayısıyla ben, ft'nin egosunu törpüleyemen bir milli takımın başından avrupa'yı titreten, her daim gündemde olacağı, lig standartlarına göre genç, aç ve alternatifli bir takımın başına geçme isteğinin azaldığını sanmıyorum. olur da hırvatlar bize kayarlarsa (ki muhtemeldir), kendisinin euro 2016 sonrası yaptığı ama araya girenler sayesinde geri döndüğü yola çıkacağına inanıyorum ki ft bu yola çıkarsa her olumsuz sonuçtan sonra riekerink bey'i yerden yere vuran manşetler gün yüzüne çıkacaktır.

    işte tam bu noktada taraftar olarak en büyük görev bizde. ya gelecek vizyonu ile hareket edip değişimin sancılı olabileceğini kabul ederek riekerink bey'in arkasında kapı gibi durarak geleceği düşüneceğiz, ya da 15 yıldır yaptığımız gibi günlük başarılar peşinde koşacağız.

    başka bir ifade ile biz mevcut "düzeni" desteklemezsek 2. lucescu vakası yaşayacağız. ben artık galatasaray taraftarının günlük başarılar ile tatmin olmadığını düşünüyorum. olması gereken de budur zaten. dolayısıyla geleceğe yönelik bu projenin ve kendisinin arkasında durulması ve desteklenmesi gerekir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın