• 192
    kenan'in kariyerindeki en büyük ba$arisi 4 kez supersport dünya $ampiyonasini kazanmak olmu$tur.

    $imdi, supersport nedir?

    çocuguma anlatiyor gibi:
    supersport, orjinaline yakin motosikletlerin 600 cc'ye kadar olan uluslararasi $ampiyonasinin verildigi isimdir. bunun bir üstü superbike'dir, farki ise motosikletlerin 1300 cc'ye kadar olmalaridir.

    gelelim kenan'in daha üst kategorilerde ne yaptigina:
    2010 da supersport'da dünya $ampiyonu olduktan sonra, lan acaba deyip, tabiri caizse bu i$in $ampiyonlar ligine adim atmaya karar vermi$tir ve 2010 yilindaki $ampiyonlugunun ardindan moto2'de 29, bir yil sonra 2011 de ise 17. sirayi almi$tir.

    $imdi moto2 nedir?
    moto2, prototip motosikletlerin yari$tigi bir $ampiyonadir. burada sürücülerin ki$isel becerilerinin yani sira, yari$tiklari takimin meziyetleri de önemlidir. kenan moto2'de isviçreli technomag-cip takimi için yari$mi$tir. prototip motorlarin yari$tigi moto serilerinin en zorlusu 1000cc ye kadar olan motorlarin yari$itig motogp'dir. bu grandprix'nin ardindan moto2 (600cc motorlar, honda seri motorlari) ve moto3 (250cc motorlar). bunlarin hepsi prototip motorlardir ve kendilerini seri motorlardan ayiran en bariz özellikleri de dünya motosikle federasyonu tarafindan belirlenen çok kati kurallardir.

    hani ati jokey kullanir ama bakimi iyi yapilmazsa, iyi beslenmezse, timarlanmazsa joker ne kadar iyi olursa olsun, yari$ta ba$arisiz olur ya. bir bakima bu yari$larda yari$tiginiz takim da çok önemlidir.

    anlatmak istedigim, kenan bir nevi bu motorsporlarinin intertoto-avrupa ligi arasi bir ligide 3 kez $ampiyon olabilme ba$arisi göstermi$tir ve bu küçümsenecek bir durum degildir. zira bu $ampiyonalar tek bir yari$tan ibaret degildirler.

    kenan'in en ba$arili oldugu sezon 2007 yilinda kazandigi supersport $ampiyonluguna denk gelir. 13 yari$in 8'ini 1. sirada tamamlarken toplam 6 yari$ta da en hizli tur ünvani kendisine aittir.

    2002 de yine motosikletçi olan abisi bahattin sofuoğlu bir tarfik kazasina kurban veren kenan, 2008'de de diger abisi sinan sofuoğlu'nu kaybettikten sonra, o tarihten itibaren degi$ken performanslar göstermi$tir.

    2 abisi ve 2015 yilinda da 4 aylik oglunu kaybeden kenan, tüm bu acilara ragmen kariyerinde 4 supersport dünya $ampiyonlugu görmü$tür.

    bazen dü$ünüyorum. depremde evim yikilacak, enkazdan kurtarilicam, sonra 1 abime araba çarpacak ölecek, ötekisini motor yari$larinda kaybedicem ve son olarak canimdan bir parçam gözümün önünde eriyip gidecek.

    beyler kusura bakmayin ama bu çocugun elde ettigi ba$arilari küçümsemek hiç birimizin haddine degil. belki motoryari$larinin $ampiyonlar liginde yari$miyor, fakat ya$adigi onca aciya ragmen bunlari yapabiliyor ise, kesinlikle saygiyi hak ediyor..
App Store'dan indirin Google Play'den alın