• 15076
    kadro yapısı itibari ile top ayağında iken güzel iş yapabilecek bir takımız. yalnız top rakipteyken de bir o kadar zafiyet verecek bir yapıya sahibiz. bu durumu lehimize çevirmenin iki yolu var:

    1) oyunu rakip alanda oynamak

    bunun için defans çizgisini önde kurmamız gerekiyor. son oynadığımız 13 ağustos 2016 beşiktaş galatasaray maçının ilk 35 dakikasını tekrar izleyince defans hattını öne çıkardığımızda ne kadar etkili olduğumuz görülebilir. bu dakikadan sonra geriye attığımız her adımda daha da çok oyunu rakibe teslim ettik. savunma çizgisinde carole gayet rahatlıkla, linnes ve cavanda ve hatta sabri'de hızlarıyla bu oyunu oynatabilir bize. yalnız bunu yapabilmek için tandemimizin hızlı, pozisyon bilgisi ve sezgisi yüksek oyunculardan kurulu olması lazım. hakan balta ve chedjou'lu ağır bir tandemle çok sıkıntı yaşarız. bu bölgeye mutlaka hızlı ve çabuk bir stoper gerekli. buraya bilindik bir çözüm jason denayer ya da benzeri bir oyuncu. yanına da mutlaka bir tane defansa liderlik edebilecek,defans hattını organize edebilecek derleyici-toparlayıcı bir oyuncu * lazım. chedjou'dan bu görevi üstlenmesini bekliyoruz yıllardır ancak hala bu görevi layığıyla yapabilmiş değil. tabii defans hattının önünde geçirgen olmayan bir orta alana sahip olmak da gerekli. bu da bizi ikinci maddeye götürüyor.

    2) topun bizde kalmasını sağlamak

    rakip alanda, oyunu 30-35 metrede oynayabilmek için defans çizgisini önde kurmanın yanı sıra topu o bölgede tutmak gerek. bunu yapabilecek etkili ayaklara sahibiz zaten. yalnız burada kilit nokta kaptırılan ya da dönen topları süpürmek. işte bunun için de orta alanda fizik ve pres gücünün yanında top kapma becerisi yüksek oyunculara ihtiyacımız var. yalnız bu oyuncular tolga ciğerci gibi idareten o bölgeyi kapatan oyuncular olmamalı. dünkü maçta * atiba, marcelo ve necip'in önünde tüm topları süpürdü ve zaten 35. dakikadan sonra kendi yarı alanımızda kaldığımızdan organize hiçbir hücum geliştiremedik. sinan, bruma, sneijder ve eren'in bütün etkinlikleri geçen sene olduğu gibi bir anda yok oldu. atiba, oyunda beşiktaş lehine fark yaratan isimdi. bizim temel sorunumuz orta alandaki oyuncularımız. dünkü maçta başarılı pas yüzdeleri göz önüne alındığında ilk beşte orta saha oyuncumuz yok. bu alandaki istatistiklerde tolgay-atiba-oğuzhan'ın adı yazıyor. orta alanı 35. dakika itibari ile tamamıyla rakibe bıraktık. hatta tolgay'ın oyundan çıkması ve ömer şişmanoğlu'nun oyuna girmesiyle orta alanda beşiktaş'ın 1 kişi eksilmesi bile durumu bizim için dengelemeye yetmedi. bu bölgede ne kadar etkisiz olduğumuzu anlamak için çok çarpıcı bir örnekti bu.

    transfer döneminin bitmesine hala süre var. öncelikli bölge orta alana doğrudan 11'e yazılabilecek en az 1 takviye olmalı. buraya nokta atışı bir isim lazım. ayrıca defansın göbeğine de en az 1 oyuncu. eğer bu 2-3 transfer doğru gerçekleşirse oyun karakterimiz önemli ölçüde gelişecektir. bu transferler yapılmazsa maalesef ki bu yıl da pek keyifli maçlar izleyemeyeceğiz gibi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın