• 15043
    2016-17 sezonu öncesi berbat bir transfer dönemi geçirse de şampiyonluk şansının oldukça yüksek olduğunu düşündüğüm takımımız.

    yeni sezonda kadromuzda bulunan pek çok isim yeni transfer etkisi yaratacak. örneğin bruma geçen sezon kadromuzda değildi ve kamp döneminde yeni sezon için en fazla ışık veren isim oldu. bununla birlikte sinan gümüş de jor reis takımın başına geçene kadar teknik direktörlerin kupa maçları dışında pek şans verdiği bir isim olmamıştı. buna ek olarak burak yılmaz ve umut bulut'un felaket performansı nedeniyle adeta forvetsiz bir sezon geçirmiştik. jor bu sorunu da podolski'yi forvete çekerek çözmüştü. şimdi ise en azından fizik gücüne ve bitiriciliğine güvenebileceğimiz bir eren var. dolayısıyla diğer ofansif oyuncuları kullanma konusunda da esnekliğe sahibiz.

    geçtiğimiz sezon yasin her maç ilk 11'de kimi teknik direktörün memnuniyetle kimisinin mecburiyetten görev verdiği bir isimdi. hatta yasin'e yer açmak için podolski'yi sağ kanada çekenleri bile gördük. şimdi ise tüm kanat alternatifleri düşünüldüğünde yasin'in podolski, bruma ve sinan'ın ardından dördüncü alternatif olduğunu görüyoruz. yani bu bölgede transfer yapmadan hem niteliksel hem de niceliksel anlamda ciddi bir artış sağlamış durumdayız.

    savunmanın önüne ve göbeğine birer takviye yaptık. tolga transferi beni tatmin etmese de ihtiyacımız olan tarzda bir oyuncu olduğu için bekleyip görmek lazım. serdar ise sakatlıkları atlatırsa takıma faydalı olacaktır. defansta sert ve agresif bir oyuncuya ihtiyacımız olduğu açık. serdar'ın abartıldığını düşünenlerden olsam da tolga ve serdar'ın avrupa'da olmayacağımız sezonda yeterli olacağını düşünüyorum.

    bununla birlikte beşiktaş sağlam transferler yapsa da asıl sıkıntının olduğu stoper ve kalede bir değişiklik olmayacak gibi. buna ek olarak geçen sezon takımın en önemli ismi olan gomez bu sezon takımda olmayacak. sosa gitmek istediğini defalarca belirtti ve taraftarla duygusal bir kopuş yaşayıp geçen sezonun altında bir performans sergileyeceğini düşünüyorum. quaresma ise hem 1 yıl daha yaşlanmasından hem de avrupa şampiyonası gibi bir ek motivasyonu olmamasından dolayı muhtemelen geçen sezonun altında kalacak. burada asıl mesele beşiktaş'ın şampiyonar ligi'nden gelecek parayı nasıl kullanacağı. ama görünen o ki şenol güneş, tolga ısrarından vazgeçmeyecek ve bu da beşiktaş'ı kendileri için olumsuz her türlü sürprize açık kılıyor. zaten geçtiğimiz yıl da tolga'nın hataları ile şampiyonluğu fener'e defalarca ikram ettikleri halde kendilerinden daha büyük bir loser ile yarıştıkları için şampiyonluğa ulaşabilmişlerdi.

    fenerbahçe ise geçtiğimiz sezon pozisyon üretmekte sıkıntı yaşarken bu sezon elindeki van persie ve nani gibi iki önemli silahı da kaybedip bütün takviyeleri defansa yaptı. başka da transfer yapacakmış gibi gözükmüyorlar. eğer perreira monaco maçlarındaki anlayışta ısrar ederse bu sezon hediye penaltılar bile yarışta kalmalarına yetmeyebilir. zaten perreira da biletinin kesildiğinin farkında ve bana göre şansını artırmak için değil bir an önce kovulup tazminatını almak için uğraşacak. zaten son gelişmelere bakarsak bugün yarın fenerbahçe'nin vitor ile yolların ayrıldığını açıklaması muhtemel. yerine gelecek adamın da vitor'dan iyi olmayacağı ortada. dolayısıyla fenerbahçe'yi kaos dolu bir sezonun beklediğini söylemek zor değil.

    sonuç olarak ben şu anki kadromuzun bizi beşiktaş ile birlikte en önemli şampiyonluk adayı yaptığını düşünüyorum. forvete, stopere ve defansın önüne hala takviye gerektiğini düşünüyorum. bu bölgelere yapılacak takviyeler bizi beşiktaş'ın da önüne geçirecektir. ama avrupa'da olmadığımız sezonda elimizdeki kadro ve yapılan takviyeler yeterli. mali durumumuz ve avrupa'da olmayışımız düşünülünce zaten kimse de alınanlardan çok daha üst düzey oyuncular beklemiyordu. ama asıl sıkıntı bizi ancak ligde başarıya taşıyacak adamlara bu kadar uçuk rakamların ödenmesi. bu oyunculara bu paraları verebiliyorsak çok daha iyilerini de alabilirdik. yani mesele bu oyuncuları almakta değil, bu oyuncuları bu paralara almakta. özellikle trabzonspor'un göndermek için nerdeyse tazminat ödeyeceği cavanda'ya verdiğimiz bonservis tam anlamıyla skandal. dolayısıyla sezonun gidişatı ne olursa olsun benim beklentim tek: yönetim istifa!
App Store'dan indirin Google Play'den alın