resim
Selçuk İnan
Görev:Teknik Direktör
Takım:Gaziantep FK
Yaş:39
Uyruk:Türkiye
  • 8868
    muslera-carole-sneijder-bruma-sinan ve podolski ile beraber galatasaray'ın olmazsa olmazlarındandır. yaptığı bir hatadan ötürü gerekli, gereksiz birçok eleştiri alıyor ne yazık ki. 30 temmuz 2016 galatasaray manchester united maçı'nda herif aldığı her topu ileri oynamak için bir yerlerini yırttı. ezberciler yine twitter'da orada burada yan pas yaptığından bahsetti. tamam güzel kardeşim, hak veriyorum çok fazla yan top yapıyordu bir ara ama adam 1 senedir neredeyse bıraktı o alışkanlığını. hele hele bu maçta zorunda olmadıkça hiç yapmadı bile diyebilirim. selçuk'un bazı maçlarda çok kez lüzumsuz yan pas yaptığını tabii ki kabul ediyorum ama bu demek değildir ki yan pas yapmak gereksiz bir şey.

    şimdi sizin kafanızda iki tane soru işareti var. 1-yan top nedir? 2-neden atılır? neden sürekli ileri oynanmaz? önce bundan bahsedelim.

    öncelikle hücum oyuncularını dinlendirmek, oyunu soğutmak ve takımı maçın içine sokmak için yapılır. ilk 10 dakikalık şok baskıyı rakibi soğutarak atlattık mesela, topla oynayan taraf olunca ise oyuncuların kendine güveni geldi. halısahada bile tek pas dahi olsa o topa dokunmak güzel bir şeydir. hücuma atılan her topta hücum oyuncuları ile savunma oyuncuları bir mücadele verir. kiminde depar, kiminde fiziksel mücadele. her seferinde ileri oynamak bu oyuncuların gücünü düşürür. takım rakip sahaya yerleşmeden az kişiyle yapılan bu cılız ataklar da genellikle hiçbir sonuç vermez. tabii ki sürekli yan pas yapmanın bir anlamı yok, müsait olduğunda rakip kaleye yaklaşmalı. yav bı de demeden geçemeyeceğim. senin hangi oyuncun pas almak için boşa çıkıyor da selçuk ileri oynamıyor allah aşkına?

    selçuk'u hep çok sevmiş biri olarak performansındaki bu artış beni çok mutlu ediyor. inşallah böyle başlar daha iyi devam edersin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın