resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 600
    kendisiyle devam ettiğimiz takdirde taraftarın 1 sezon bile sabredemeyeceğini düşünüyordum. son yıllarda değişen taraftar profili ile birlikte, kısa vadede başarı gelmediği zaman hedef haline getirilecek ilk kişi muhtemelen riekerink olacaktır. o yüzden teknik direktörlük için ilk adayım kendisi değildi. avrupa'daki başarıya aç hocaları tercih ediyordum ama dursun özbek yönetimindeki galatasaray için bu gerçekleşmesi güç bir hayaldi. nitekim hoca bulamayıp en son çare olarak riekerink ile imzaladılar. aslında getirmeye çalıştıkları yerli hocaları düşünürsek, bu çaptaki yönetim için iyi bir hamle bile sayılabilir.

    benim riekerink'ten beklentim; elimizdeki genç oyuncuların gelişimine elinden geldiğince katkıda bulunması ve geçen sezon oynatmaya çalıştığı güzel futbolun üstüne koymasıydı. şampiyonluk beklemiyordum açıkçası. çünkü elimizdeki kadroyu revize edebilecek kapasitede bir yönetime sahip değiliz. bugüne kadar yaptıkları transfer hamleleriyle de bizi yanıltmadılar maalesef.

    ancak riekerink göreve başladıktan sonra beklentilerimizin üzerine çıkmayı başardı. gelir gelmez yaptığı kondisyoner hamlesi bile başlı başına umutlanmam için bir sebepti. (u: romantik taraftarız işte ota boka umutlanıyoruz :() ligimizdeki takımların kondisyonlarının şampiyonluğa ne kadar etki ettiği burada defalarca yazıldı. geçen yaz futbolcu antremandan zevk almalı deyip, berbat bir hazırlık kampı geçirmemize sebep olan hamza'nın aksine riekerink sadece kondisyoneri değiştirmekle kalmayıp, takip ettiğimiz kadarıyla gayet fizik ve kondisyon üzerine antremanlara önem verdiğini gördük. transfer konusunda ise her fırsatta orta saha ve forvet istediğiniz belirtip, aslında geçen sene yapmamız gereken geç kalmış hamleleri yapmanın derdinde.

    kısacası şu ana kadar ne yaptığını bilen bir hoca görüntüsü çizdi. tek sıkıntı takımdaki yerli çetesiyle ve özbek brothersla başedebilecek mi emin değilim. bu konunun da üstesinden gelirse kendisi ile ilgili umutlarım bir hayli artar.

    hocam son olarak tarık meselesi var. lütfen o konuda birbirimizi kırmayalım :(
App Store'dan indirin Google Play'den alın