• 188
    eger profesyonel bir sporcu degilseniz ya da acilen fit olmak gibi bir zorunlulugunuz yoksa aslinda dikkat edilmesi ve bilgi sahibi olunmasi gereken olay zayiflamak degil saglikli yasamak/beslenmek. zaten bunu sagladiginizda zayiflamak da birlikte geliyor.

    en basta bizim insanlarin genelde kilolu ve saglik problemlerine sahip olmasinin nedenlerinden biri seker. tabi seker deyince sadece tatli gelmemeli akla. seker dedigimiz sey ozellikle beyaz un, beyaz pirinc gibi karbonhidratlarin icinde de bolca bulunuyor malum. turkiye'de neredeyse her evde her gun pilav, makarna, borek, serbetli tatli felan yapilip tuketilmesi pek cok soruna sebep oluyor.

    bunun disinda bizde sporun hayatin bir parcasi olarak algilanmamasi temel problemlerden biri. ornegin orta, bati ve kuzey avrupa'da insanlar cogunlukla gunluk hayatlarinda bisiklet kullanarak, cocuk yasta okulda bir sporla ugrasarak vs kafadan 1-0 onde basliyorlar. en spor yapmiyorum diyen insan bile bir seyler yapiyor hayatinin bir parcasi olarak. bizde ise spor yapiyorum diye bi donem gym'e yazilmak disinda hayatinin bir parcasi olarak spor yapan insan sayisi cok ama cok az.

    kisa ve oz olacak sekilde:

    dengeli beslenin. gereksiz seker ve tuz tuketiminden kacinin. beyaz pirinc makarna yerine esmer olanlara, bulgura felan yonelin ve ust uste her gun yemeyin.

    caya kahveye attiginiz sekeri kademeli olarak azaltin.

    gece gec saatte yemek yemeyin. bol bol su icin.

    kendi bunyenize uygun spor, egzersiz yapin. gobegi eritecem diye mekik cekip durmayin. yag yakmak = terlemek. yuruyus, kosu, bisiklet gibi seylere yonelin. mumkunse disarida, alaniniz yoksa evde ya da spor salonunda.

    bunlari yapan birinin giderek daha saglikli ve fit olmama ihtimali yok. :( fazla kasmaniza da gerek yok zaten hepsine yavasca adapte olmak daha iyi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın