resim
Johannes Hendrikus Olde Riekerink
Görev:Teknik Direktör
Takım:Dewa United
Yaş:61
Uyruk:Hollanda
  • 447
    öncelikle mustafa denizli'den daha iyi bir hocayla çalışacağız, bunu belirteyim ilk olarak. karamsar bakanlar da bu cümleyi ve kimlere değer verdiklerini bir düşünsünler. gel gelelim ben de şüpheleri olan taraftayım.

    teknik direktörü harcama becerisi çok yüksek olan bir ekibin başına geliyor. disiplin sorunları yaşayabilir.

    teknik direktörlük deneyimi yok. galatasaray'daki dokuz maçında da iyi bir performansı yok. kötü geçen sezondaki diğer teknik direktörlerden iyi performans göstermesi bizi şampiyonluğa taşıyacağı anlamını taşımıyor.

    "ayrıca fenerden kupa almış hoca" lafını çok balon buluyorum zira o maçı kazanmasında rakibin demotive olmuş halinin büyük etkisi var. altyapı hocasını teknik direktöre yükseltecek düzeyde performans gösterdiğimiz bir maç değil.

    zidane örneği verilmiş fakat zidane ile nasıl bir alaka kurulduğunu anlayamadım. real altyapısını yıllarca çalıştırdı zidane. kulübün yapısını antrenör olarak çözdü ve real teknik direktörlüğünü devraldı.

    riekerink gelir gelmez bildiğin yokluktan takımın başında buldu kendini. 1 yıl önce bırakın teknik direktör olmayı galatasaray bünyesinde çalışmıyordu bile.

    hiç mi olumlu görüşüm yok? elbette ki var.

    zeki ve iyi niyetli bir adam. ülkede bulunmayan cinsten yani. tam aradığımız teknik direktör kişiliği.

    ilk defa bu pozisyonda çalışma fırsatı yakalayacak. önündeki fırsat çok büyük. bunu değerlendirmek için varını yoğunu koyacaktır. "ceketimi kulübüye koysam yeter" tribindeki denizli gibi olmaz sonu. en kötü savaşarak kaybeder.

    futboldaki "yetiştiren" kısımdan geliyor. bize hiç akılda olmayan futbolcular kazandırabilir. ayrıca yeni yetişmiş futbolcularımız: carole, linnes, sinan gümüş, bruma için güzel bir sezona dönüşebilir.

    hamza, denizli ve fatih terim'e nazaran taktik bilgisinin yüksek olduğu sinyallerini aldık geçen sezonda. örneğin: defans hattını geride bırakıp oyunu rakip sahaya yıkmaya çalışan, pres yaparken bekleri geriye gömülüp eli belinde bekleyen, rakibin zayıf yönünü görmeyip hep aynı futbolla sonuç almaya çalışan komik bir zihniyetle çalışmayacağız bu sezon.

    benim adıma iyi ve kötü yanları bu. bakalım neler olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın