• 440
    muhtemelen ilerde balkan ülkeleri gibi birkaç parçaya bölünecek güzel ülkem.

    keşke her şey güllük gülistanlık olsa da birlik içinde yaşasak ama gerçeklere yüz çeviremezsin işte, ülke zaten en az 2 kutuba bölünmüş durumda.

    kürt-türk çatışması, siyasal islamcı-sosyal demokrat çatışması, kadın-erkek çatışması, galatasaray-fenerbahçe çatışması ve daha niceleri.

    kimsenin birbirine tahammülü yok, kendi gibi olmayanı linç etmek mi dersin, kendinden olana her türlü yanlışına rağmen biat etmek mi dersin.

    mesela dün akşam beyoğlu'ndaki velvet indieground records isimli mekanda düzenlenen etkinliği, güya ramazanda dini değerlerimize karşı geliniyor diye yobaz çomarlar basmış.
    sanane abi, bu ülkede herkes müslüman mı, herkes oruç tutmak zorunda mı, sanane allahın cezası.

    lgbt üyelerinin de yürüyüşü iptal edilmiş; efendi gibi yürüyüş yapılsa sıkıntı değil ama geçen seneki rezalet unutulmadı, çırılçıplak gövde gösterisi yapanlar oldu. toplum ahlakını dejenere edebileceği için belki de buna engel olundu ama hep yasak hep yasak, çok can sıkıcı.

    doğu ve güneydoğuda çalışan askeri personelin zorunlu hizmet süresi 1 yıl uzatılmış. yazık değil mi bu insanları zorla istemediği yerde yaşamak zorunda bırakıyorsunuz!

    ben 2 yıldır güneydoğuda zorunlu hizmetini yapan bir doktorum; ülke toprağı sonuçta ve burada yaşayan arap-kürt-afgan-türk* vatandaşların da nitelikli sağlık hizmetine ihtiyacı var mutlaka.
    ama inanın kimse buralarda yaşamak istemiyor, torpili olan bir şekilde tayin yaptırıp kaçıyor. bunun sonu ne olacak bilmiyorum.

    ya da öğretmenler... 4 yıl zorunlu hizmete tabiiler ve eş durumu olmadan kolay kolay batıya gidemiyorlar. bekarlar ölsün mü amk!

    yazdıklarım biraz dertleşme duvarına döndü sanki ama ülkenin hali bu. tansiyon çok yüksek.
    abartı milli şuur romantizmine gerek yok bence, çoğunluk daha mutlu olacaksa bırakın bölünsün ülke.
App Store'dan indirin Google Play'den alın