resim
Aziz Yıldırım
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 4668
    bugünkü konuşmasını kahkahalarla izlediğim fb başkanı. ancak bizim de bu açıklamalardan önemli dersler çıkarmamız gerekir. birincisi futbolcu maaşları, gökhan gönül ve mehmet topal'a o kadar paraları vermem diyor ki bence sonuna kadar haklı. adam sezonun üçte birini sakat geçiriyor ama maçbaşılar hariç 2,75 milyon dolar kazanıyor, hem de 35 yaşına kadar. bir de menajeri de para istiyor. sezonluk 10 trilyona yakın para. keza topal da öyle, adam 30 yaşında.

    kendisinin bahsettiği bir konu da kur farkından dolayı yaşanan zararlar, ünal aysal bu konuda akıllılık yapmıştı ve sözleşmelerde kuru sabitlemişti ama şuan bizde işleyiş nasıl bilmiyorum(gerçi kulübün her bir kademesi sağolsun işlemeyiş içinde).

    bu konuda da bence en güzel çözüm yeni sözleşme imzalayacağın türk futbolculara tl kurundan sözleşme yapmak. kabul etmezse de siktiri çekmek. aziz yıldırım futbolcular için nasıl "kimse fenevbaaçeden büyük değildir" diyorsa aynen o şekilde davranması lazım keza bizim de. özellikle türk futbolcularda götü boklu bir şampiyonluk bile görse (bkz: yasin öztekin) kulübe karşı oluşan göt kalkıklığını bu şekilde indirmek gerekir. ulan gökhan gönül kim de bu paraları istiyor, bence bu adamın ederi max 2 milyon tl, 10 bin tl de maç başı ver gitsin. ayrıca sakat geçirdiği dönemlerde de adama maaş vermiyceksin, kesilsin maaşı. beğenmiyor musun kardeşim. işte kapı nereye gidebiliyorsan git. beşiktaşa git, istersen avrupaya git bakalım kaç para kazanabileceksin.

    bizde de bu tarz adamlar var: umut, sabri, yasin, olcan, semih, tarık. bu adamlara tl cinsinden gömeceksin parayı 10 bin tl maç başı kabul etmezse güle güle. şu adamlardan hangi birine avrupada 700.000 dolar senede verir? verir diyen varsa bilgilendirebilir beni.

    bir de bu yerli topçuların yabancı ağlaklığı var: "omo şniydir kaç mölyön poro kozonoyoooo, biz de aynı tokomdo oynoyorooozz" diyeni de anında siktir edeceksin, adam sneijder, rvp, podolski, nani lan tabii kazanacak. dünyanın neresine gitse kazanır. senin adın sabri, onların adına bak.hepsi avrupada isim sahibi. sen ne yaptın beyinsiz derler adama.

    bu işin çaresi de nba'de olduğu gibi bir salary cap uygulaması. takımda 3-4 yıldız oyuncu olur, onlara yüksek para verirsin dolar bazında, geri kalanı da tl cinsinden türklere dağıtırsın. açıkçası gs'de 5 milyon tl kazanacak bir futbolcu göremiyorum ben. örneğin hakan balta adama max 2 milyon tl veririm ben, 15 bin tl maç başı, sakatken maaş vermem, şampiyonluk primi de 100-200 bin tl. yeter sana hakan, beğenmiyorsan güle güle kardeşim derim ya altyapıdan ya da torku konya benzeri takımlardan türkiye'den ya da avrupadan bir futbolcu alırım. takımda kesinlikle salary cap uygulanmalı.

    son olarak anadolu takımlarından alınacak futbolculara da fb-gs anlaşıp max bir miktar belirlemeliler. aralarında iyi niyet anlaşması yapmalılar bence. mehmet topuz, ozan tufan, amrabat gibi adamlara milyonlarca dolar vermeye gerek yok. gider anlaşırsın fb başkanıyla ben tr'den herhangi bir futbolcuya 2 milyon dolardan fazla para vermem dersin. onun da vermemesini sağlarsın bir şekilde, kayseri eskişehir gibi takımlara para yedirmeyi kesersin. yiğit gökoğlan, tarık, amrabat vb oyunculara bonservis verip tutmazsın elinde.
App Store'dan indirin Google Play'den alın