• 14790
    kendi çapımda şöyle bir kadro planlaması yaptım.

    kaleciler: muslera-cenk-eray

    sağ bek: sabri-linnes-tarık-salih
    stoper: semih-chedjou-koray-hakan
    sol bek: carole-telles-olcan

    kanat: sinan-bruma-yasin-olcan-podolski
    orta saha: selçuk-donk-dzemaili(?)-bilal-jose
    10 numara: sneijder

    forvet: umut

    kağıt üstünde baktığımızda takımın en sorunsuz yeri olarak sol bek görünüyor. gerek carole'ün son haftalardaki çok yüksek performansı, gerek telles'in dönüşü olsun elimizi epey rahatlatacak. savunma yönü çok yüksek carole ve hücum aklı yüksek telles ile gözümüzü arkada kalmayacaktır.

    galatasaray'ın stopere net olarak ihtiyacı var. chedjou'yu genel olarak beğensem de istikrarlı bir stoper olduğunu ne yazık ki söyleyemem. izleyeceğimiz alternatif yollardan birisi chedjou'yu satıp yerine ujfalusi tarzı, hava toplarında etkili, sağlam bir stoper almak olabilir.

    sağ beke baktığımızda ilk göze çarpan şey vasıfsız insan kalabalığı. öncelikle bu safralarımızdan kurtulmamız lazım. sabri ve tarık hiç düşünmeden gönderilmeli. bir diğer sağ bek olarak yeni transfer linnes'i görsek de onun hakkında da hiçbirimizin kuşkularını gideremediğini söylemek yanlış olmaz. burada izlenmesi gereken yolun, carole gibi genç, yetenekli aynı zamanda kelepir bir oyuncu bulmak olduğunu düşünüyorum.

    orta sahanın ortasına geldiğimizde ise çok kalabalık ama bir o kadar da faydasız bir liste çıkıyor karşımıza. sadece selçuk inan ve bilal kısa'nın tutulup geri kalanın en kısa zamanda gönderilmesi gerekiyor. o isimlerin yanına da kaliteli en az 2 transfer gerekiyor. hava toplarına hakim, koşan, basan, rakibi rahatsız eden bir isim bulmamız gerekiyor. melo'nun ilk senesindeki gibi.

    ofansif ortasaha mevkisine baktığımızda emre çolak'ın ayrılışıyla wesley'nin alternatifsiz kaldığını görüyoruz. bu şartlar altında wesley'e alternatif almak yerine wesley olmadığında 4-4-2'ye dönmemiz daha yararlı olur kanaatindeyim. zira az olan bütçemizi daha efektif kullanmalıyız.

    kanatlara geldiğimizde 3 isim dikkatimi çekiyor. sinan gümüş, bruma ve podolski. benim nazarımda son derece makul isimler. buraya takviye yapılabilir fakat gereği var mıdır konusunda çok emin değilim. medyada adı geçen emrah başsan ve engin bekdemir'in çok da gerekli olmasa da 300 bin tl maaşla alınacaksa da alınması gerektiğini düşünüyorum. eğer bu transferler yapılırsa yasin ve olcan da gönderilir.

    forvette ise umut bulut gönderilip en az 2 transfer yapılmalı. öneri olarak birini veremiyorum ama 2 transferden birisi mutlaka ama mutlaka dünya standartlarında bir golcü olmalı.

    muslera
    linnes(transfer)-koray-transfer-carole(telles)
    selçuk(transfer)-transfer
    sinan gümüş(bruma)-sneijder-podolski
    transfer
App Store'dan indirin Google Play'den alın