resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:71
Uyruk:Türkiye
  • 10801
    öncelikle, çoğu insan omurgasız diyerekten omurgasızlığı aklamak doğru bir şey değil bence. dünyada tek kişide olan bir özellik dahi olsa doğruysa doğrudur. tüm dünya sahip olsa bile yanlışsa yanlıştır.

    sapla samanı iyi ayırt etmek lazım. fatih terim'in antrenörlüğüne laf etmek küstahlık olur. fatih terim'in kazandığı başarıları başkalarına mal etmek saygısızlık olur. ben şahsen fatih terim dönse sevinirim, ama ve lakin bu saydığım konularda terim'in hakkını verip de bize ihanet etti, gelmesini istemem diyene de büyük saygı duyarım.

    paragöz? çoğu gün florya'da sabahlayan, sahada furbolcu kadar mücadele eden adam emeğinin karşılığını almalıdır. tarık çamdal denen zımbırtı bile 2 milyonu cukkalarken terim'in 3,5 milyon euro alması mı paragözlük? hiddink'e bonuslarla beraber 8 milyon ödüyorduk. hani ne kazandık? terim şimdi tff'ye dese ki ben maaşımın 10 milyon euro olmasını istiyorum, tff ne diyecek? kabul edilir bence. eee öyleyse...

    hainlik? bu adam şampiyonluk yolundayken fener ile anlaşıp fenere mi gitmiş, ya da görev süreci içinde maç mı satmış? ben hain diyemem. o terli gömlek aklımdayken asla diyemem. sonuçta terim'in milli görevi kabul etmesi başka bir şey, terim' in galatasaray'dan ayrılması başka bir şey. iç dinamikler girer devreye, tabii dış kışkırtmalar oldu ama tongaya düşmeseydin sen de..

    adanalı diye kültürü yetersiz demek komik kaçar. terim türkiye ortalaması düşünüldüğünde gayet kültürlü bir bireydir. az çok da olsa 3 dil bilir, dünyanın çoğu kentini görmüş coğrafi kültür edinmiştir, insan yönetimini bilir, hitabet konusunda uzmandır, türkiye gibi ortamda çocuklarını pürü pak yetiştirmiştir, eski kafalı değildir, moderndir, bilgilidir... bunların her biri de ayrı ayrı kültürdür.

    benim sülale komple izmirli, ben de doğal olarak izmir'de büyüdüm. çok şanslıyım ki türkiye'nin en özgür kentinde büyüdüm. buradan bakınca memleket daha iyi görünür, uzun adam dediğiniz şahıs mesela, burada ufacıktır. şehirler insanın düşünce yapısını değiştirir ama kültürüne fazla etki etmez. kaldı ki 20 sinden sonrasını başka şehirlerde geçirmiş birine çok az etki eder.
    terim'in düşünce tarzı adanalıdır, kültür seviyesiyle de onun alakası yoktur.

    yandaşlık? terim böyle biri olabilir, iki fikre de eşit mesafeseyim bu konuda. ama şunu söylemek isterim, bugün cumhurbaşkanı lütfedip de sizlere telefon açsa, önce ne yapacağınızı şaşırır, sesiniz titrer. sonra da konuşmayı "ne emredersiniz sayın cumhurbaşkanım" diyerek sürdürürsünüz. en karşıtı da bunu yapar üstelik. haa bu doğru bir şey mi, bence değil. cumhurbaşkanı halk içindir, halk cumhurbaşkanı için değil. ben sadece bir örnek veriyorum. terim'e yalaka diyenlerin uzun adam ile temas edince nasıl davranacaklarını söylüyorum. hal böyleyken, terim de böylesine ön plandayken nasıl olur da cumhurbaşkanı ile temas etmesin. bu temas kaçınılmazdır.

    terim mi? gelmez. ne kendimizi yoralım, ne birbirimizi kıralım...
App Store'dan indirin Google Play'den alın