• 14358
    transfer yapma işinden önce milyon tane derdi olan takımdır. ''o gitsin bu gelsin''le de çözülecek dertler değil bunlar biliyorum ama artık maçlar hiç tat vermediğinden midir nedir, boş zamanlarda oturup minimum şartlarda ne yapabiliriz diye düşünüyorum. mevcut tablo gereği, yaz ayında öyle 5-6 tane adam alamayacağımıza göre eldekiler üzerinden bir planlama yapılması şart. şöyle bir bakalım;

    sociedad bruma'nın opsiyonunda mırın kırın etmeye başladı. inter'de de mancini'ye yol görünmek üzere. yani telles, bruma sezon sonu büyük ihtimalle geri dönecekler.
    nando ve wesley'nin dokunulmazlıklarını göz önüne aldığımızda, euro2016 sonrası satabileceğimiz tek adam podolski, o da ancak çin'den teklif gelirse.
    denayer kalır mı, tam bir muamma. tek bildiğim, adamı sağ bek oynatırsan kalmaz, kalmak istemez.

    bu durumda benim aklımdaki 11:
    nando
    linnes-ched-denayer(koray)-carole(telles)
    jose(çolak)-transfer
    sinan-wesley-bruma
    transfer

    yani podolskiden gelecek parayla bir defansif orta saha bir de forvet almak lazım. yedeklere ayrı bir parantez açmadım. son iki seneye bakıldığında rotasyonda kullanılan ve takıma 'yetenekleri ölçüsünde' katkı sağlayan adamlar aşağı yukarı belli zaten. alt yapıdan 1-2 oyuncuyla da bu rotasyona destek çıkılabilir. bunun dışında, daha önce bin kez yazıldığı gibi, ''çöpleri gönderelim'' demek istiyorum ama o da kolay değil. en azından o çöpleri ilk onbirden keselim ki maç başından tasarruf edelim*. ztk maçıydı, sıkışık fikstürdü derken birkaç maç bu adamları da oynatırsın. oynamadıkça ya gitmek ister (ki bu durumda üçe beşe bakmadan satarsın) ya da yüzsüzlük yapıp kontratını tamamlamayı seçer, bu durumda da konuyu taraftarın takdirine bırakırsın.*

    bu kadroyu yazmadaki amacım, öncelikle yaş ortalamasını düşürmek. uzun zamandır takımdan beklediğimiz tempoyu yakalamanın ilk koşulu bence bu. ikinci olarak yazılan kadroda alternatif pozisyonlar çok. sinan'ın forvete kayması, jose'nin sağ iç oynaması, çolak'ın kanatlara geçmesi, carole ve telles'in sol kanadı birlikte götürmesi gibi. böylece oyuncu değiştirirken sadece forvet çıkar forvet al, orta saha çıkar orta saha al durumunda kalmayız. tabi bu girdiyi okuyan yazarların bir kısmının* aklında, koray'a, jose'ye, bruma'ya nasıl güveneceğiz sorusu olabilir. şartlar ortada. sabrisi umutu donku selçuku oynayacağına gençler oynasın demiyor muyuz? ver formayı oynasınlar o zaman. oynadıkça ritim yakalayacaklar, güven kazanacaklar çünkü. ujfa'nın yanında oynayan semih'i geleceğin bülent korkmazı ilan eden taraftarlar vardı. e yakın zamanda ztk maçı sonrası chedjou çıkıp demedi mi ''koray potansiyelli, onunla iyi anlaşıyoruz'' diye. adam bizzat ben eğitirim mesajını vermiş zaten. daha ne arıyoruz?

    olmayan parayla vasıfsız futbolcular alıp, lig yarışına girmektense, yeniden yapılanma süreci içinde bence en mantıklı hareket birkaç deneyimli futbolcunun* yanına gençleri monte ederek ilerlemek. liderlik özelliği olan futbolcuların* etrafında gelişen gençler uzun vadede sana her türlü katkı sağlar. bu sürede de ekonomini düzeltirsin, oynadığın futbolu düzeltirsin. en önemlisi de şampiyonluk kovalayamasan bile günü kurtarmayı değil, galatasaray'ın geleceğini düşündüğünü göstererek taraftarla aranı düzeltirsin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın