• 14309
    sezon sonunda çok da ciddi bir mesai harcatacak temizlik gerektirmeyen; öte yandan bu sezon başından beri takviye edilmesi gereken mevkilere sahip takım.

    sezon sonunda rızık altıntop ve sarbinin sözleşmeleri bitiyor; unutuyoruz belki ama sercan yıldırım ve 1.4m euro mali yükü ile kambur durumundaki dzemaili'nin de sözleşmeleri aynı şekilde bitiyor. hamza jpk'yı alacağından o da gidiyor. böylece aslında hiçbir şey yapmazsak otomatik olarak temizliğin neredeyse %70'i gerçekleşmiş oluyor.

    yaz transfer döneminde yukarıda saydığım isimlere ek olarak umut bulut, menajer açıklamalarından sonra yasin öztekin ve duruma göre bilal kısa ile yollar ayrılmalı. yasin konusunda menajeri çin'den kulüp bulursa sezon sonunu dahi beklemek zorunda değiliz. keza aynısı dedikodulara konu olan hint takımı ile umut için de geçerli. seneye büyük ihtimalle avrupa'da olmayacağımız için bu adamlardan kurtulursak bize getirebilecekleri max 6 puandan oluruz ki 5. olmak ile 14. olmak arasında teorik bir fark yok benim gözümde bu sezon.

    takım olarak yapılması gereken şeyler şunlar:

    1) belki ofsayta gideceğim ama sezonun geri kalanını sakatlık ve ceza olmadıktan sonra linnes, denayer, koray, carole dörtlüsü ile tamamlayarak bu adamlarla birbirini tanıyan, genç ve dinamik bir defans hattı oluşturmak. düzenli olarak oynadıklarında türkiye liginde voltranı oluşturabilirler diye düşünüyorum. hata yapacaksa da 21 yaşındaki koray veya denayer yapsın.

    2) bu şekilde defans oluşturulduktan sonra şecu ve balta'yı yedekte tutup isteyen varsa semih'i gönderebiliriz. tarık, okkalı maaşı nedeniyle gitmeyeceği ve gönderilemeyeceğinden seneye kalacaktır. hazır türk türseveroğlu varken umut, bilal gibi evlatlarını takasta kullanıp sol beke bursa'dan emre alınmalı yedek olarak; zira evet yabancı sınırı yok ama belli bir sayıda türk topçu olmalı kural uyarınca. dediğim gibi koray-denayer tandemi oturursa defansa stoper takviyesine gerek yok.

    3) donk istenilen sertlikte değil; selçuk'un yedeği yok. jose kalabilir selçuk alternatifi olarak ama gönderiledebilir. orta saha ikilisine mutlaka ve mutlaka defansın içine gömülmeyen, sertlik dozajı yüksek bir adam lazım.

    4) şıno ve yedeği emre çolak amc bölgesini kapıyorlar. emre çolak kiralanabilir ama şınoyu yedekleyeceği için kalmasına çok ses etmem.

    5) kanatlar. başta da dediğim gibi yasin'in menajerine "atıp tutuyodun git takım bul" denmesi lazım. kendisini seviyorum ve katkısı yadsınamaz ama eğer 10m+ bir teklif varsa podolski de gönderilebilir. bu faraziyede bir kanatta sinan, diğer kanatta olcan kalıyor. sinan her anlamda ışık veren bir çocuk; olcan ise bu sene geçen seneki psikolojik (babasının rahatsızlığı) sorunlarını atmış görünüyor. poldi gitmezse bir kanat poldi ve sinan olarak kalabilir; diğer kanada ise bizleri heyecanlandıracak, kanadını domine edebilecek bir adam alınması şart. bunlara ilaveten 5. kanat oyuncusu olarak oğulcan çağlayan gibi genç bir isim kadroya katılırsa son derece başarılı bir hamle olur.

    6) forvet. takımda forvet olmadığından; ilk 11 forveti ismi ile bize güven rakiplere korku salacak, uzun boylu ve rakip ceza sahasını hava toplarında domine edebilecek bir isim olmalı. şıno kadar maaş alabilir; isim ise gönlümden geçen dzeko. yedeklere dürülülü istiyor diye benitez alınabilir, kısa hızlı ve defansın arkasına sarkacak bir adam. 3. forvet olarak da giresunsporda oynayan 21 yaşındaki vedat muriç'i istiyorum. olmadı cityden enes ünal kiralanabilir.

    en başarılı hamlelerden biri denayer için gelecek sezon sonuna kadar bir opsiyon koyup gelecek sezon sonunda geri alma opsiyonu ile birlikte tek transfer olarak denayer'in 8-10 m euroya kadroya katılması olur; nitekim mangala-kompany-otamendi üçlüsüne pep illa bir dördüncü ekleyecek ve denayer ıskartaya çıkacaktır.

    bu şekilde 2016-17 sezonu kadrosu

    kale: muslera, cenk, ismail (eray gitti)

    sağ bek: linnes, tarık (gönderilebilirse transfer veya altyapıdan çocuk)

    stoper: denayer, koray, şecu, balta

    sol bek: carole, emre taşdemir

    orta saha: selçuk, donk, transfer, transfer (olmazsa jose)

    amc: şıno, çolak

    kanatlar: yıldız transfer, olcan, sinan, podolski (giderse transfer), oğulcan

    forvet: transfer (yıldız pivot), transfer (genç hızlı forvet) transfer (vedat muriç)

    işte bu kadro beni üzmez, geleceğe ümitle bakmamı sağlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın