resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 10656
    galatasaray'ın içinde bulunduğu durum nedeniyle ünal aysal'a giydirirken kendisine hiç giydirmediğimi fark ettim. biraz da terim hakkındaki gerçekleri yazalım. öncelikle kendisi galatasaray kulübünün tarihindeki en büyük başarıları yaşatmış teknik direktördür. bunu inkar eden taş olur zaten. ancak bugün galatasaray'ın bu kadar borcu olmasında da teknik direktör olarak en büyük pay sahibidir terim.

    2. terim döneminden başlayayım:
    lucescu'nun şampiyonlar liginde çeyrek finalin kapısından luis enrique'nin ofsayttan attığı golle dönen sol beki kulübe toplam maliyeti 27.000 dolar olan kolombiyalı victoria, ön liberosu andreas fleurquin, sağ beki sebastian perez olan gösterişsiz ve düşük bütçeli bir galatasaray'ı vardı. bu takımın başına geçen fatih terim o kadroyu dağıtarak aralarında macar duro, murat erdoğan, volkan glatt, frank de boer, bratu, petre, gabriel tamas vs gibi oyunculardan oluşan tam 30 tane yeni transfer yaptırdı. bu 30 transferin beraberinde gelen sportif başarısızlık galatasaray'a ciddi bir borçlanma ve ekonomik kriz getirdi. merhum özhan canaydın'ın fatih terim'in istediği kadroyu kurmak için altına girdiği o borçlar bugünkü 300 milyon euroyu bulan borcun ilk büyük fitilidir.

    gelelim 3. terim dönemine:
    elinde emanuel culio gibi gayet cuzi ücrete oynayan mc/ml oynayabilen bence gösterişsiz ama işini çok iyi yapan bir adam vardı. kendi takıntılarından bu adamı hiç denemeden kiralık gönderdi. ardından arda'nın da satılmasıyla sol kanat ihtiyacı olunca albert riera'yı aldırdı. son transferini yaptığını, kendisinden bonservis kazanamayacağımızı bile bile 3 milyon euro bonservis ödedik, artan yaşına rağmen 2.8 milyon eurodan başlayan ve her yıl 200.000 euro zam alan bir sözleşme yaptık. florya'dan yetişen emre çolak riera'yı yedekledi ilk sene. 2. sene sol bekte iyi bir performans gösterdi. 3. sene 1.500.000 euro tazminat ödeyerek gönderdik. culio'ya olan o ön yargı olmasa riera transferini hiç yapmayacaktık. peki riera transferini neden yazdım? çünkü bana göre bugün 50 milyon euroları bulan maaş bütçesinin en temel nedeni 2011 yılında riera ve melo'ya yapılan uçuk kontratlardır.

    3. terim dönemi bizim için ekonomimizi düzeltebilmek açısından mükemmel bir dönemdi. fenerbahçe avrupadan 3 yıl men yemiş, beşiktaş feda diye ağlıyor. şeyimizi sallasak şampiyonlar ligine kalıyoruz. biz ne yaptık? feda diyen beşiktaşı, avrupa'dan 3 yıl men edilmiş fenerbahçe'yi geçip şampiyonlar ligine gidebilmek için 2.5 milyon euro yiğit gökoğlan'a, 8.5 milyon euro takımda başarısız olacağı gün gibi ortada olan amrabat'a ödedik. riera transferindeki hatanın birebir aynısını hamit transferinde yaptık. sanki avrupa kupalarında olmayan fenerbahçe hamit'i elimizden kapacakmış gibi uçuk paralar öner. ardından da bruma'ya verilen fahiş bonservisle iyice sıçıp sıvadık.

    o dönemde rakiplerimize göre çok ciddi bir avantajımız varken biz 1 milyon euro az harcarsak şampiyonlar ligine gidemeyeceğiz hastalığına yakalanıp harcadıkça harcadık. terim'in ayrılışından sonra ünal aysal bu hastalığı mancini döneminde de devam ettirince gelinen nokta bu oldu.

    ünal aysal'ı borçlardan dolayı olmasa bile kulübün parasını gözünü kırpmadan harcamasından, ffp denen şeyi umursamadan davranmasından dolayı çok eleştirdim. mancini'yi ontivero'dan umut gündoğan'dan burdisso'dan dolayı eleştirdim. ama doğruya doğru konuşmak lazım. terim'in de bugün gelinen noktada çok büyük payı var.
App Store'dan indirin Google Play'den alın