resim
Bülent Korkmaz
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:55
Uyruk:Türkiye
  • 1556
    bazı büyük takımlar vardır. ekip veya yönetim kısmında bir şekilde öne çıkan bir yer olur. mesela borrusia dortmund, mükemmel yönetilir. çoğu taraftar yönetimden memnundur. mario götze ve robert lewandowski olayları bizim açımızdan can sıkıcı gözükse de, dortmund taraftarının ayağı yere çok sağlam basar. bir oyuncuya 8-10 milyon euro maaş verilsin istemezler, çünkü zamanında ekonomik olarak dibi görmüştür dortmund. yani yarın sneijder gidip fenerbahçe forması giyse, burada olacakları hayal bile edemiyorum. orada ise sadece tribünde küfür falan ediyorlar götze'ye. yönetime pek sallayan yok. zaten yönetimleri, pahalı bir transfer sonrası nedenlerini falan taraftara açıklayan bir yönetim.

    ac milan her ne kadar epey zamandır düşüşte olsa da, milan lab diye bir gerçeği vardır bu takımın. neredeyse tüm oyuncularının 30 yaş ve üzeri olduğu efsanevi ac milan kadrosu, milan lab sayesinde böyle üst düzey performans gösterebiliyordu.

    arsenal'de gerçekten teknik direktör açısından bir istikrar vardır. david moyes yerine manchester united zamanında pep guardiola ile anlaşabilseydi, bence guardiola da bir 10-15 sene hatta daha uzun süre manchester united'ı çalıştırabilirdi. bu iki takım da teknik direktör konusunda istikrarlıdır.

    galatasaray'da ise hep bahsedilen bir 2000 ruhu var. biz de bence bunu kullanabiliriz. yani 2000 ruhu denilen soyut şeyi, o zamanın futbolcularından müsait olanları daima ekibimizde tutarak somut hale getirebiliriz. bülent korkmaz'ı zamanında direk teknik direktör olarak getirmek yerine antrenör olarak getirebilirdik. hakan ünsal, hakan şükür, tugay kerimoğlu, ergün penbe, hasan şaş, ümit davala ve diğerleri ile şu 2000 ruhu denilen şeyi somut hale getirebilirdik. bülent kaptan'ın karakter açısından, mental açıdan oyunculara katacağı çok şey olurdu. mental özellikler veya teknik özellikler veya fiziksel özellikler hiçbir zaman tek başına yeterli olmuyor. batuhan karadeniz uzun ve güçlü. en son ne zaman kafa golü atmış ? balotelli bu sene kaç gol atmış ? en son 1 golü vardı diye biliyorum. jpk çok koşuyormuş. yeterli mi ?

    iyi geliştirilen futbolculara ergün'ün, bülent'in çok büyük katkıları olurdu. belirli çizgide görevleri olacak, iyi kazanacaklar. emin olun kalırlardı. yoksa mustafa hoca geliyor 4 milyon, hamza hoca geliyor 2 milyon, başkası geliyor 3 milyon, verimsiz para harcıyorsun. 15-20-25 artık bu adamlar yaşlanıp emekli olana kadar tut ekipte, ver her sene toplamda aynı parayı. paranı verimli harcarsın.

    sistemsizlik.
    her şey sistemsizlik.
App Store'dan indirin Google Play'den alın