• 13744
    kendi çapımda 3 takım çalıştırmışlığım var. bunlardan birisi ilkokuldayken ilkokul takımını çalıştırmam. bir tanesi lisedeyken lise takımını çalıştırmam, üçüncüsü ise geçen sene lise takımını sadece çalıştırmam. diğerlerinde oyunda da oynuyordum. genelde defansif orta saha-orta saha-ofansif orta saha oynardım. göbek güzel, kanatlar kısıtlı alan.

    benim oynattığım oyun stili ile galatasaray'ın oynamasını istediğim stil hep aynıydı. sadece biz olayı daha basite indirgiyorduk. beklerden biri geride kalarak defans en hazırlıksız anlarda bile 3 kişiyle yakalanırdı. sol kanat topu aldıysa ofansif orta saha, defansif orta saha, diğer orta saha hemen yanına giderdi. kanat ve forvet uzun topu beklerdi, baktı savunma yerleşmiş yakınlaşırlardı. biz yeteneğimizi bildiğimizden 5-10 metre arasında kısa paslarla jogging temposunda rakip kaleye giderdik, öyle süratlenip ciğerlerimizi parçalamazdık. kilit nokta herkesin pas attıktan sonra alan değiştirmesiydi hep. bunu yapınca, rahat rahat oynuyorduk. ilkokulda orta sahadan attığım taç ile gol pozisyonu yaratarak takımı antalya'ya götürmüştüm. hatta haberimiz bile çıkmıştı biz kışın denize girince...

    lisede ise bölge çeyrek finaline çıkmıştık ben oynarken. takımı beden eğitimi hocamın hatırına çalıştırırken de bir sene şampiyon, sonraki sene de çeyrek final görmüştük. o gençlerbirliği'nde oynayan forvet burayı okuyorsa kendisini kollasın. seni gol kralı yaptırmayacağız!!!

    benim hayalimdeki galatasaray 4-2-3-1 ve 4-4-1-1 oynuyor.
    kalede kedi.
    stoperde biri pres yapan, biri geriyi tutan adam var.
    pres yapan adamın yanındaki bek, çakılı bek. kademe için. gerideki stoperin yanındaki bek ise hücumcu bek.
    orta sahalar öyle milimetrik pas atan tipler değil. boyu uzun, kondüsyonu yerinde, sürekli boşa kendini atıp 90 dakika mücadele eden iki tane adam.
    ofansif ortasahada 10.
    kanatlardan biri orta açmak için çizgiye inmek zorunda kalmayan, bu şekilde geriye de yardım eden kanat. bu kanat, hücumcu bekin olduğu kısımda. yeri gelince orta yapar, yeri gelince geride kalabildiği için savunmaya yardım eder, yeri gelince orta sahaya pas opsiyonu olur, yeri gelince hücumda yaratıcı pas yapar.
    diğer kanat, şu içeri girip verkaç yapan, şut atanlardan. geçen seneki yasin gibi. ama daha bir olmuşu tabii.
    forvette ise yeni bir elmander.

    şu galatasaray 30-35 metrede futbol oynar, dar alanda seri ve kısa pasları wesley veya kanat ile kilit paslarla süsler, yeri geldi mi wesley ile uzaktan vurur, tempolu oynar.
    wesley uzaktan şimdi koyar,
    şampiyonuz arkadaşlar, lay la lay lay lay lay.
App Store'dan indirin Google Play'den alın