resim
Ünal Aysal
Görev:Başkan
Takım:-
Yaş:83
Uyruk:Türkiye
  • 7509
    dursun özbek ve yönetimi galatasaray için ne kadar yanlış bir yönetim ise ünal aysal ve yönetimi de aynı şekilde galatasaray için bir o kadar yanlıştır.

    elbette takımımızı tutuyoruz ve iyi şeyler yapmasını istiyoruz ama kulüpler günlük keyif aldığımız müesseseler değil. dolayısıyla birini över, diğerine söverken taraftar gözlüğünü çıkartıp mantık çerçevesinde ve kulübün devamlılığı ekseninde düşümmek lazım. ne var ki, kulübün devamlılığı konusunda hiçbir başarı göstermemiş ve hatta kulübün devamlılığını zora sokmuş ünal aysal'ın hemen her ortamda kurtarıcı olarak anılmasından artık gına geldi bana. tek tek, net bir şekilde anlatıyorum, dikkatli okursanız haaa diyebilir ve ünal aysal ilüzyonundan sıyrılabilirsiniz.

    1) "çıkmışmış anlatmışmış her şeyi olduğu gibi ama dedeler kurban istemiş"

    öncelikle ünal aysal'ın çıkıp anlattığı olay, dolar arttı, borcumuz da arttı ama dolar olarak aynı kaldı. yani 300 milyon dolar borç vardı, borç yine 300 milyon dolar. arkadaşlar bu çok basit bir göz yanılgısıdır. neden? çünkü türkiye'de yaşıyoruz amk. ben bileti, kombineyi, formayı dolar ile satmadığım sürece ve bilançom tl üzerinden hesaplandığı sürece dolar bazında değil, tl bazında borç konuşman lazım. senin 500 milyon tl olan borcun 900 milyon tl olmuş. bu süreçte kulübün kasasına giren 1 milyar tl den fazla rakam ortada olmadığı gibi, bir de borcum artmış. kısa ve uzun vadeli borç miktarlarımda ciddi bir artış gözüküyor. hadi tl bazında borç artmış ama bakıyoruz dolar bazında da borcum artmış. ama bunlar sanırım hiç önemli değil. çünkü drogba, çünkü sneijder. ben borç ödemem gereken yerde oyuncu almışım, kulübe değil taraftara oynamışım ama taraftar ne yazık ki bunu görememiş.

    2- "onun yaptığı transferler"

    çok iyi adamlar getirdiği konusuna laf edemem; ama sorun kulübün böyle adamları alamıyor olması. borç ödeme kanallarını kapatıp adam aldık, bu sürede borçlar takibe dönüştü ve faizler tavan yaptı. özetle; 3000 tl maaşımız ve aylık 3200 tl ödememiz varken biz 3500 liralık harcama yaptık.

    sneijder, drogba, muslera vs ok. bu transferleri fatih terim'e mi yoksa kendisine mi yazmamız gerektiğini tartışırız. ama bir de zararını konuşalım mı transferlerin? çöpe atılan paradan bahsedelim biraz.

    a) izet hajrovic. kendisinin kayak arkadaşının tavsiyesi. 4.5 milyon euro çöpe gitti.
    b) tarık çamdal. ocak ayında bonservissiz alabileceğimiz tarık'a verilen 5 m euro ve yıllık 1.2 milyon eurodan bilmem kaç senelik sözleşme. kümülatif baktığımızda 10 m euro. 800'e de oynardı dersek 8 m euro.
    c) en kötü oldukları sene burak ve selçuk'a verilen evladiyelik sözleşmeler ki eski sözleşmelere nazaran eldeki kümülatif zarar (süre+masraf) neredeyse 10 m euro
    d) bir hobi olarak alınan salih dursun ve veysel sarı'nın bonservisleri ile kendilerne ödenen para yaklaşık 6-7 milyon euro.
    e) umut gündoğan? bonservis + ödenen bedel 1 milyon euro.
    f) umut bulut gibi 30 yaşında adam ile imzalanan saçma sözleşme. bu seneyi sayma gelecrk sene götümüze girecek anlamsız masraf 1.75 milyon euro.
    g) dany nounkeau. 3 mü yazalım 5 mi yazalım her şey dahil?
    h) dzemaili + pandev. bonservis + maaş 10 milyon euro.
    i) kurumsallaşma adına fazla alınan mallar, kiralanan depolar, eritilemeyen stoklar, türkiye'nin en çok kazanan profesyonelleri kümülatif olarak 5 milyon euro.

    görüldüğü üzere galatasaray'ın büyük vizyoner ünal aysal tarafından sokağa "saçılan" parası ft dönemi sonrasında yaklaşık 50 milyon euro. ffp riskimiz ne? 30 milyon euro. yap bakalım hesabı. 50 milyon euro saçılmasa -bu yönetim olarak düşünme- bugün yönetim neler yapabilirdi? geçen sene basketbol ne olurdu? bir otur düşün bakalım.

    ha bu süreçte önceki yönetimler tarafından temlik edilen alacakların temlik süresi doldu ve 2018 ve sonrasına kadar yine temlik edildi kendisi tarafından ama drogba, sneijder.

    3- "kurtarıcı kendisi"

    ünal aysal galatasaray'ı "sosyal sorumluluk projesi" olarak nitelendirmiştir. bu lafı ilk kez seçilmeden önce galatasaraylılar cemiyetinde, ikinci olarak genel kurulda söylemiş ve 2016 yılından sonra galatasaray'ın hayat planında olmadığını net şekilde belirtmiştir. senin benim hayatımızı endekslediğimiz gs işte senin efsane başkan'ın ünal aysal gözünde sadece bir sosyal sorumluluk projesidir. yani sıkıldığında bırakır, bir daha da arkana bakmazsın.

    özet geçiyorum. ünal aysal 3000 tl maaşı ile bir şekilde kendi evini babasının evini teminat gösterip ferrari kredisine girmiştir. olmayan paradı ile yapmaması gereken işler yapmıştır. kendisinin yaptığı işi arkadaşın yapsa sen "napıyosun olm" derken kızlar "ooo ferrarisi var der. kendisine öykünen taraftar, akşam bana yemek ısmarlasın şeklim olsun diyen kızlar gibidir. günü düşünür. olayın iç yüzünü bilen arkadaş ise kızlara ne gözle bakar, ona da siz karar verin.
App Store'dan indirin Google Play'den alın