• 416
    aslında bu yazı doğrudan türkiye ile ilgili olmayabilir ama yine de ülkenin barındırdığı bazı insanlar dolasıyla doğru başlığın bu olduğunu düşündüm. 17 kasım 2015 türkiye yunanistan maçında statta doğu tribündeydim (çekim yapan kameranın bulunduğu tribün). maça giderken konuşmuştuk, "saygı duruşunu ıslıklayacaktır bu haysiyetsizler" diye. nitekim öyle oldu. güney tribününde, yani kamera çekimine göre sol tribündeki (aynı zamanda deplasman tribünü) bir grup vardı. %90'ı 20 yaş altı olan bir gruptu ve sayıları 40-50 civarıydı. bütün mevzu bu kalitesiz ve aldığı nefes zarar olan varlıklardan kaynaklanıyor. tabi aynı zamanda yine aynı kale arkasının diğer bir bölümünü de es geçmemek lazım. onlar da bir kaç aptallıkta bulundular. kuzey kale arkasının sesini pek duymadım. onlardan ıslık falan da duymadım. belki de güney tarafına yakın olduğum için bu hıyarların sesi onları bastırmış olabilir.

    şu olayı kısaca anlatayım; yunan milli marşı okunurken çıkan ıslık seslerinin neredeyse tamamı bu bahsettiğim güney kale arkasındaki güruha aitti. arda başta olmak üzere bazı futbolcular "ne yapıyorsunuz yahu" dedi ve zorla susmuş gibi yaptılar. daha sonra saygı duruşunda yine aynı değersiz canlılar ıslığı başlattı. maç esnasında da dönem dönem yapılan o milli maçla alakası olmayan tezahüratları hep bu herifler yaptı. yoksa stadın geri kalanı oturduğu yerden maç izledi. nadiren "kırmızı-beyaz" tezahüratına katıldılar ama stat genelinde katılım oldukça düşüktü. tezahüratları da genellikle kale arkaları kendi aralarında yaptılar. yani stadın %90'ı maça hakikatten milli maç izlemeye gelmişti.

    bugün bu canlılar sayesinde, daha önceleri de düşündüğüm bir şeyi kanıtlamış oldum. o da şu; yukarıda bahsettiğim gibi kafasında beyin diye taşıdıklarının ne olduğunu bilmediğimiz 40-50 kişilik (sayıları tezahürata göre 100-150'yi bulabiliyor) bir canlı grubu futbol maçını tribünden izleyip bağırmak gibi basit ama etkili bir yöntemle, normal hayatta üzerinde hiçbir etki bırakamayacağı bir çok insanın düşüncesini etkiliyor. işte buradaki, twitter'daki, sosyal medyadaki insanların düşüncelerini etkiliyor ve insanların milli takımdan soğumasında çok büyük etken oluyor. aslında bu olay, boktan canlıların yaptığı boktan bir olay. aslında bu canlıların bizim yaşam alanlarımızda, bizim ülkemizde olmamaları gerekiyor. hele bizi hiç mi hiç etkilememeleri gerekiyor. ben eminim ki konya'daki maçta da yine en fazla 100-150 kişilik bir gruptu aynı olayları yapan.

    aslında o kadar değersiz bir canlı grubu ki bu insanlar, o kadar değersiz bir canlı grubu ki dünya üzerindeki hiçbir şeye etki etmeden (edemeden), bonz monz çekip kendi tükürüklerinin arasında yaşamaya mahkumlar. bu insanlar için değil avrupa basını, biz bile burada konuşarak enerji harcamamalıyız. bu insanlarla twitter, arda, fatih terim, bizler falan kimse ilgilenmemeli. görmezden gelinmeli de değil direk görmemeliyiz. çünkü evet o kadar değersizler.

    normalde bu kadar ağır konuşmam ama gidip gördüm ve bunların bulunduğu blok benimkinin hemen yanında olduğu için sinirlendim. ama aslında dediğim gibi sinirlenmemem lazım, çünkü o kadar kalitesiz, o kadar değersizler.

    saygılar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın