• 13669
    çok büyük bir revizyona ihtiyacı olan takım. bu revizyon için gerekli olan maddeleri sıralıyorum

    1) galatasaray sözlük dua ve totem timi
    2) galatasaray sözlük milis gücü
    3) akıl
    4) adam gibi menajerler.

    galatasaray'ın ihtiyacı olan sadece şu 4 madde. gerisi gelir. para da gelir, oyuncu da gelir. ve şöyle bir hikaye yazılır;

    öncelikle yapılması gereken ilk ve öncelikle şey totem ve dua. burada galatasaray sözlük totem ve dua timi devreye gidiyor. sabri'nin sezonu kapaması için, umut'un iqsunun %000.1 seviyesinde artması için, burak'ın vicdanlı olup gelen teklifleri değerlendirmesi için, selçuk'un ingiltere'ye gitmesi için, semih'e adam akıllı teklif gelmesi için, 1-2 oyuncumuza arap kulüplerinden iyi teklif gelmesi için dua ve totem şart. oyuncuları menajerler de ayarlayabilir gerçi ama olsun biz yine de totemimizi yapalım.

    totem v.b. olguları hallettikten sonra işin çirkin yüzü geliyor. milis güç. sabri'nin evine yumurtayla saldırı, umut'un evinin önüne tuvalet kağıtlarıyla kale yapılması, burak'ın twitter hesabına paso <0> yazarak psikolojisini bozmamız hatta <0> yaptığı herhangi bir anı tişört olarak bastırıp evine bayrak niyetiyle asmamız, selçuk'un evine paso ingiltere'de dil eğitimi broşürleri gönderip bilinçaltını tetiklememiz, olcan'ın televizyonuna sadece meclis tv ve havuz medyasının kanallarını ayarlayıp ülkeden kaçırma isteği getirmemiz, semih'in telefonuna paso mancini ile alakalı görseller atmamız, yasin'e kartel videoları izletip almanya'ya geri gönderme isteği getirmemiz veya arap kılığına girip her gün yanına gidip onu kutsal topraklarda futbol oynarken görmek istediğimizi söyleyeceğiz. hem milis güç olacağız hem psikolojik bir savaş vereceğiz. bunu yapabiliriz. bunun için gerekli güç ve azim bizde var.

    sözlük timleri olacak görevimizi yaptıktan sonra asıl iş galatasaray divan kuruluna geliyor. artık akıllanıp adam gibi bir yönetim ekibi çıkarmaları ve galatasaray'ın geleceğini düşünmeleri gerekiyor. bunun içinde önce bu yönetimi idari açıdan ibra etmemeleri daha sonrada gelecek yönetimi akılcı bir lobiyle çıkarmaları gerekiyor. ve o yönetime tam destek sağlamaları lazım. başka türlü olamaz bu çünkü. imkanı yok. yeni yönetiminde diğer yönetimlerin yaptığı hatalara düşmeyecek kadar iyi bir ileri görüşe ve vizyona ihtiyacı var. bu olabilir. eğer ünal aysal yönetimi aşağılık menajerlere çok güvenmeseydi zaten olacaktı. umarım da olur

    geldik menajer kısma artık kim olur, kim olmaz işin o kısmını bilmiyorum. ama muhakkak bu takımın iliklerini sömürmeyecek, bağlantıları güçlü menajer ve menajerler vardır piyasada. yeter ki isteyelim, yeter ki düzgün bir araştırma halinde olalım. buluruz, koca galatasaray 2-3 pisliğin elinde oyuncak yapmayız. yapmamalıyız. eğer galatasaray son 5 senede iyi menajerlerle çalışsaydı şu an bu durumda olmazdı. bu çok net.

    ve hikayenin son kısmına gelirsek; oyuncular milis gücümüzden bıkmış, totemlerimiz işe yaramış, dualar kabul olmuş. yapılması gereken tek bir şey kalmış. muhasebe ve iyi bir vizyon. burada da galatasaray sözlük muhasebeci taraftar timi ve galatasaray sözlük scout timi devreye giriyor.

    ben biraz yardımcı olayım şimdiden arkadaşlara. gitmesi gerekenler;

    1) umut bulut= bonservis:0, yıllık maliyet: 2.2 milyon euro.
    2) burak yılmaz= bonservis: 8 milyon euro ( 2 milyon trabzonspor'a), yıllık maliyet: 3.5 milyon euro
    3) sabri sarıoğlu= bonservis:0, yıllık maliyet: 2 milyon euro
    4) selçuk inan= bonservis: 4.5 milyon euro, yıllık maliyet: 3.5 milyon euro
    5) olcan adın= bonservis: 700 bin euro, yıllık maliyet: 2.3 milyon euro
    6) yasin öztekin= bonservis: 1.5 milyon euro, yıllık maliyet: 1.2 milyon euro
    7) bilal kısa= bonservis: 0, yıllık maliyet: 1 milyon euro
    8) hamit altıntop= bonservis:0, yıllık maliyet: 3 milyon euro
    9) tarık çamdal= bonservis: 500 bin euro, yıllık maliyet: 1.2 milyon euro
    10) jem karacan= bonservis: 0, yıllık maliyet 600 bin euro
    11) semih kaya= bonservis: 5 milyon euro -allahım inşallah nolur-, yıllık maliyet: 1 milyon euro
    12) telles'in bonservisinden gelecek 10 milyon euro+ bruma'nın bonservisinden gelecek 7.5 milyon euro

    şimdi bu rakamları toplarsak yaklaşık 55-56 milyon euro gibi bir para ediyor, bonservisi eline vereceğimiz oyuncularımızın muhtemel çirkeflik yapmasından dolayı o para 45 milyon euro civarına düşer. yine çok iyi para. hem bulunacak sponsorlar hem de elde edilecek gelirlerle bu para yaklaşık 60-65 milyon euro'ya çıkar. şimdi gelelim o parayla neler yapılabileceğine.. öncelikle bu mevzuda teknik direktör kavramı çok önemli değil. takım böyle iyi yönetilirse isterse ömer güvenç yönetsin yine şampiyon olur. şimdi de scouting timine yardımcı olalım.

    öncelikle taktiğimiz 4-2-3-1. bütün bu olanlardan sonra takımın dizilişi: muslera- transfer-transfer-chedjou-grosskreutz-transfer-transfer-podolski-sneijder-transfer-transfer

    sağ bek: gregory van der wiel. bonservisi elinde. 2 milyon euro imza parası + yıllık 2.5 milyon euro'ya 4 senelik sözleşme. mis. garanti gelir. sneijder faktörü bu işi bitirir.

    stoper: 1)nicolas n'koulou. bonservisi elinde. çok genç ve çok iyi bir stoper. kamerunlu. ched faktörü bu işi 2 milyon euro imza parası+ 2.5 milyon euro yıllık ücrete 5 senelik sözleşmeyle bu işi bitirir.

    2) martin caceres. bunun da bonservisi elinde. uruguay'lı. yaşı daha 27-28. yaşadığı sorunlardan dolayı juventus'da kadro dışı kaldı. ki aynı sorundan dolayı baros'ta lyon'da kalmıştı ve bizde kral olmuştu. muslera faktörüyle caceres kendine gelir. 2.5 milyon euro imza parası+ 2.8 milyon euro'dan 4 senelik sözleşme bu işi bitirir.

    orta saha: geldik şimdi en kritik mevzuya. bildiğiniz üzere melo gittiğinden beri pamuk şekere döndü orta sahamız. melo varken de sıkıntılıydı ama melo gittikten sonra tamamen dağıldı.

    1) zlatko junuzovic: hastasıyım, öyle böyle değil. manyak topçu. ısırıyor rakibi, basıyor, vuruyor, pası müthiş. sutu müthiş, süratli de. radja nainggolan'ın bir alt versiyonu. o da onun gibi underrated. 5 milyon euro bonservis + yıllık 2 milyon euro'ya bu iş olur. hem de çok güzel olur.

    2) senad lulic: başka müthiş bir orta saha daha. hızı, fiziği, sürati çok iyi. defansif olarak da üst düzey bir oyuncu. 3.5 milyon euro bonservis+ yıllık 2.4 milyon euro'ya bu iş biter.

    3) raheem lawal: orta sahamızın direnci düştüğünde rotasyondan oyuna dahil olabilecek, yedek kalmayı dert etmeyecek, maliyeti çok düşük olan iyi bir alternatif. yukarıdaki adamlara alternatif olabilecek biri. 1 milyon euro bonservis + yıllık 900 bin civarı anlaşabileceğimiz bir oyuncu.

    sağ açık: sebastião de freitas couto júnior yani kısaca "seba". aşırı süratli, gelişime açık, teknik kapasitesi yüksek bir brezilyalı. bruma'nın daha güçlüsü ve daha iyi karar vereni. olympiacos'ta oynuyor. 2.5 milyon euro bonservis+ 1 milyon euro yıllık ücretle bu iş olur.

    diğer bir aday ise kelvin mateus de oliveira yani kelvin. teknik kapasitesi aşırı yüksek. istikrar konusunda sıkıntıları var ama iyi bir disiplinle ve seba ile gireceği forma rekabeti ile coşabilir. ya da ikisi de "istanbul, chok guzeal, şiş kebap, at, avrat" olaylarına akabilirler. o da 3.5 milyon euro bonservis ve yıllık 1.2 milyon euro'ya evet der. riskli bir hamle ama değer.

    forvet: bu konuda parayı basıp müthiş bir forvet almamız gerekiyor ki gözümüzün pası anca silinsin.

    aleksandr kokorin. başka bir şey demeye gerek yok. bonservisi elinde. 24 yaşında. harika bir oyuncu. 4 milyon euro imza parası+ yıllık 3 milyon euro'ya gelir.

    kokorin'in alternatifi olarak yedek forvet içinse önerim adrian ramos. dortmund bu sene kendisini çok oynatmıyor. ama kendisi iyi bir forvettir. 3 milyon euro bonservis + yıllık 2 milyon euro'ya gelir.

    bir de podolski yorulduğunda oyuna girip direnç kazandırmak için italya'nın capri takımından raphael martinho'yu tavsiye ederim. çok iyi bir oyuncu değil ama hem maliyeti düşük hem de defansif olarak iyi bir oyuncu. maliyeti toplam 2.5 milyon euro civarı tutar.

    bu durumda kadro şöyle oluyor ki harika olur; muslera- van der wiel- n'koulou-ched-grosskreutz-junuzovic-lulic-podolski-sneijder-seba-kokorin
    yedekler de: cenk gönen, hakan balta, jose rodriguez, sinan gümüş,carole, caceres, adrian ramos, raheem lawal, martinho, seba, emre çolak, kelvin ve alınabilecek yerli forvet. mesela oğulcan çağlayan gibi.

    bu adamların hepsinin geliş maliyetleri - ki gidenlerinin de sadece gittikleri senenin maliyetlerini almıştım- 56 milyon euro civarı ediyor. hadi menajerlerdir falandır filandır 65 milyon euro de. ki bu göndereceğimiz oyunculardan+ diğer gelirlerden elde ettiğimiz paranın en kötü ihtimalli olanına denk. galatasaray'ın böyle sert bir değişime ihtiyacı var. yoksa biz burada daha çok kendi söylediğimizi duymaya devam ederiz. böyle bol alternatifli, iyi oyunculu bir kadroya ihtiyacımız var. benim yazdığım gelen oyuncuların bazıları farklı olabilir ama giden oyuncular kısmındaki oyuncuların gerçekten gitmesi gerekiyor. hem kendi sağlımız için hem de takımımız için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın