• 13551
    skoru koruma konusunda yanlış stratejiyle hareket eden takımım. hamza hamzaoğlu 'nu sevenler derneğinden olmakla birlikte bu konuda kendisini biraz eleştireceğim. sezon başından beri skoru korumamız gereken dakikalara geldiğimizde, orta sahada direnç sağlayacak değişiklikler yapmaya çalışıyoruz. örneğin olcan adın 'ı oyuna almak gibi. ya da yedekler arasına bakıyoruz ve rodriguez 'i alıyoruz. çünkü mevki olarak doğru gözüküyor. gaziantepspor maçında jem paul karacan 'ı aldık mesela. bu değişiklikleri yapmasak bile, selçuğu stoperlerin önüne iyice sokup, bilal 'i onun önüne, sneijder 'i mevkisinden daha geriye çekiyoruz. örneğin pres yapsın diye umut bulutu alıyoruz.

    burada ki mantık hatası şu; siz kimi alırsanız alın, bizim kadromuzda top kapacak, hadi kapamadı diyelim, rakibi döndürmeyecek, alan kapatacak bir oyuncu yok. dolayısıyla bu strateji, eğer şans yanımızda değilse (benfica) %100 oranında başarısız oluyor. çünkü takıma yetenekleri dışında bir misyon yüklüyoruz.

    öncelikle kardomuzdan biraz adam sayalım. denayer, chedjou, hakan, carole, rodriguez, bilal, selçuk, emre, sneijder,podolski, sinan, yasin. şimdi iki soru soralım kendimize bu 12 kişi neyi yapamaz, neyi yapabilir.

    kişisel görüşüm; mevcut oyuncu kitlesi pres yapmak veya top kapmak konusunda oldukça zayıf. ancak nefis şekilde pas yapıp top dolaştırabilir. bunun dışında ceza sahası dışında büyük bir yüzdeyle şut atabilir. yani skoru korumak için şu kadro bence daha önceki denemelerimizden daha başarılı olacaktır; muslera-denayer-chedjou-hakan-carole-bilal-rodriguez-selçuk-emre-sneijder-podolski. bakın sinan ve yasin hala dışarda. bu rotasyona duruma göre onları da sokabilirsiniz.

    ancak bunun için başka bir şart var. biz bu kurguyu hiç çalışmadığımız için, takımda pas atarken öz güven sorunu yaşanıyor. yani arkadaşının yerini gözü kapalı bilerek ve attığı adamın topu kaybetmeyeceğini bilerek oynayamıyor takım. örneğin sneijder her top aldığında sonuca en kolay yoldan gitmeye çalışıyor dikkat ederseniz. ancak sonuç topu gezdirmek olsa, çok daha rahat bir şekilde bunu organize edebilir.

    son oynadığımız maçlardan atletico madrid maçı buna nefis bir örnek. adamlar topu ayaklarında tutarak savunma yaptılar. sadece ikinci yarının ilk 15 dakikasında bir buhran yaşadılar ve bunu atlatınca maç onlar için neredeyse maç risksiz bitti. örneğin dün ki fenerbahçe - ajax maçında, ajax bunu çok başarılı olmasa da uyguladı ve 89. dakikada kornerden gelen gol olmasa puanla ayrılacaklardı. kısacası, teknik ekibimiz bunun üzerinde iyi düşünmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın