• 22
    burak yılmaz'ı 10 milyon euro'ya satmak demek burak yılmaz'dan 7,5 milyon euro kazanılacak demek. biliyorsunuz %25'i trabzonspor'a gidecek. ancak biz kendisini 26 yaşında 5 milyon euro'ya transfer ettiğimizi 2,5 milyon euro kar etmiş oluruz. burak yılmaz'dan 10 milyon euro para kazabilmek için ise burak'a gelen teklifin 13,5 milyon euro civari olması gerekmekte ki 24 yaşındaki arda'yı 13 milyon euro'ya sattığımız varsayarsak, böyle bir teklifin gelmesi imkansız.

    burak için west ham en fazla 6 milyon euro verir. bunun da 4,5 milyon euro'su bize kalır. bu parayla burak ayarında bir forvet bulmak çok zor. hele devre arasında daha da zor. diyelim ki buldular (kimi bulacaklarsa). aldık getirdik. burak 2,8 milyon euro alıyor ya hani. adam türkiye'ye yıllık 1,5 milyon euro para almak için gelir mi? mümkün değil. gelecek adam da en az 2 ya da 2,5 milyon euro para isteyecek. fransa 2.liginden futbolcu alıyoruz ve 700.000 euro garanti para + 15.000 euro maç başı veriyoruz. bakın fransa 2.liginden. daha net bir örnek için podolski'nin aldığı paraya bakmak yeterli.

    30 yaşındaki burak'a kimse 10 milyon euro vermez. boşu boşuna gündem yaratıp insanları doldurmaya gerek yok. hadi bilic bir çılgınlık yapıp 10 milyon euro teklif etti diyelim. ancak bu transferden gelecek 7,5 milyon euro parayla en az burak kalibresinde bir forvet alınması şartıyla kabul ederim. zaten burak'a 10 milyon euro bir teklif gelirse yönetim bu mali durumda "gerekirse bizim cenk ergün forvette oynar" diye düşünüp gene satar. o yüzden dediğim gibi durduk yere gündem yaratmaya gerek yok.

    "herhangi bir teklif gelirse burak'ı satıp podolski ile devam edelim" denmiş. bu düşüncen kurtulmanız için podolski'nin ileride tek forvet oynadığı sivasspor maçı ve başakşehir maçlarını izleyin. podolski'nin tek forvet oynadığı dakikalarda, bırak gol pozisyonunu kaleye şutumuz var mı bir bakın. en yakın örnek başakşehir maçı. hatırlayın oyuna umut girdi, hareketlilik geldi, podolski sağ açığa geçti. 2 gol attık. podolski tek forvet oynayamaz. hele şu haliyle mümkün değil oynayamaz. podolski tek forvete alışsın diye 5 maçta 8 puan kaybetme lüksümüz varsa buyurun oynatalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın