• 5
    iğrenç görüntüleriyle mide bulandırıcı yaratıklar, kendi hacimlerinin 3 katı kadar kan emme yeteneğine sahiptirler. geçen gün bir dergide rastgeldiğimin yalancısıyım 14 beyinleri varmış. bence 140 beyinleri var bizimkilerin. her halükarda kendilerinden bahsetmeyi başarabiliyorlar, ve her durumda kazanan onlar oluyor.
    türkiye'nin en prestijli gazetesi maç günü kadroları yazıyor. servet'in yanında gökhan zan'ı oynatıyor. haftanın ilk sülüğü, galatasaray resmi sitesini bile okumuyor ki gökhan'ın kadroda olmadığının farkında değil. galatasaray'dan haberi olmayan, galatasaray muhabirine bir küfürle başladık güne.
    takip ediyoruz, 1 numaralı sülük, emre belözoğlu'nun atılmasında hakemin gaza geldiğini söylüyor. haksız kart çıkardı savunmasıyla fetodaş'ını masum göstermeye çalışıyor. mutlak bir kelime ya da cümle marifetiyle bokludere'ye şirin görünüyor. görevini bu hafta da layıkıyla yerine getirip galatasaray'lılarıdan bir ton küfür yiyor. yaptığımız tezahüratlarımızı haram ediyoruz, formasını almadık, alan arkadaşlarımızın da hakkını helal etmiyoruz.
    2 numaralı sülük, terminolojiye bir katkı yaptı bu hafta. eğer faulden kaçma ihtimalin var da kaçmamış, tekmeyi yemişsen kabahat senin. konu bokluderespor'sa, kazma beklerin yaptığı faul ya da penaltılarda başka bir şeye bakacak bundan böyle hakemler. eğer adam zıplayabiliyorsa devam, hatta zıplamadığı için kart bile gösterebilirler. diğer kalede alakası olmayan pozisyonu benzetmeye çalışarak, yüreklere su serpiyor. her iki tarafa da verilemeyen penaltı var işte susun. manisaspor'un kabak gibi golünün üstünde duran sülük sayısı yok denecek kadar az. fener'li yazarlar pozisyonu görmemişler bile. eski hakem ulamaları ve büyük yorumcu, objektif sülük, canlı yayında pozisyonu geçelim diye sunucuya işaret ederken yakalanıyor.
    2 numaralı sülük için gol olmuşsa bir felaket. nasıl atılmış, kim atmış önemli değil, önemli olan hatayı yapanların aptallığı. kewell'in attığı golü babası bile atarmış. o topa vurduran defans, defansmıymış. aynı golü galatasaray yeseydi, çok haklı olarak korneri kullanan oyuncunun yüksek tekniğini, topa o noktada kafa vuran futbolcunun, zamanlama, hesap, topa en yüksek noktada, kafanın vurulması gereken yeriyle vurma, yön değiştirip topu aşağı doğru iteleme ve kurtarılması hemen hemen olanaksız bir pozisyon olarak anlatacaktı. galatasaray kalecisinin, yada stoperlerin yapacak bir şeyi olmadığını zırvalayacak, vakvakları ürkütmeden yorum yapmış olacak, prim ve para toplamaya devam edecekti. uzun yıllar devam edeceği garantiydi bu gidişle yolu açık, kanını emeceği mazlumlar eksik olmasındı.
    haftanın 3 numaralı sülüğü, lincoln'ün adam olsaydı bülent korkmaz bugün uefa kupalı ikinci hoca olarak piyasada olacaktı şeklinde hömkürdü. bana göre bülent korkmaz yerine haldun üstünel kulübede olsa kesin şampiyon olurduk. adam en iyi oynadığı maçta çıkarıldı, tamam biz de kabul ediyoruz adam değilmiş, ancak o başka konu, lincoln, bülent'i diri tutmuştu hamburg maçına kadar. gaatasaray tarihinde ali sami yen'de 2-0 galipken 3 tane yiyip elenmek görülmüşmüdür? eğer elenilmişse suçluyu teşhis etme işi, ancak lincoln'ün etine yapışmış etli butlu bir sülüğün işi olmalıydı. ve oldu da.
    aynı sülük kafası karışık hasan şaş'ı taklaya getirmek için uğraştı durdu saatlerce. akıl verdi ne işin olur antrenörlükle gel sende bizim gibi sülük ol, kanına yapışacağın adam eksik olmaz bu ülkede, hemide bol kazançlı, itibarlı bir yaratık olursun mealinden emiş yaptı. hasan, gelen tepkilerden olacak galatasaray aleyhine bir laf etmedi. sülük, az önce başka bir sülüğün yorumunun aksine bal gibi penaltı dedi. şüphesiz diğeri penaltı deseydi kendisi penaltı değil diyecekti.
    maaşlı fenerbahçe sülüğü, galatasaray'ın hala ciddi bir rakiple karşılaşmadığını yazmış. bu hafta beşiktaş'ı yense beşiktaş ciddi olmayacak nasılsa. ilk puan kaybında ciddi rakibin kim olduğunu biz de anlayacağız. 20 dakika daha dayanabilseydi çakma ankaragücü, bakın neler oluyordu alemde. sülüklerden sülük beğenecektik, yazık türk spor medya okuyucusu, dinleyicisi büyük bir hokkabazlık gösterisini kaçırdı. artık kısmet diğer haftalara.
    eski günlerimin hatırına asla sülük demeyeceğim nonbertarafus! surinamlı'nın kewell'i oyuna sokarken tabelanın 11 göstermemesi karşısında bozulan ezberi, bu haftanın son notu olarak yazımıza konu oldu. hiç biriniz tahmin bile edemeyeceksiniz surinam'lının yaptıklarını ya da yapmadıklarını. hepinize adamlık dersi vererek ilerletiyor haftaları. siz anlamasanız bile.
    gözümüzden kaçan sülük varsa bizi bağışlasın, hiç seyretmeyerek ancak bu kadar bilgi sahibi olabildim. kanımı son damlasına kadar savunma azmi ve kararı içindeyim, sülüklere emdirmemek için.
App Store'dan indirin Google Play'den alın