resim
Fatih Terim
Görev:Teknik Direktör
Takım:-
Yaş:70
Uyruk:Türkiye
  • 10412
    galatasaray'la şampiyonluklar yaşamış, uefa kupasını kazanmış bir hocadır. her daim parasını almış, hiçbir zaman yönetime girerek futbol şubesi sorumlusu olayım, deneyimlerimle bilgi birikimimle çok sevdiğim kulübüme ücretsiz hizmet edeyim gibi bir düşüncesi olmamıştır. bu yüzden kendisini ayıplayamam. parasını alıp karşılığını veriyorsa teşekkür ederim ama gözümde de abartılı bir yere koymam. bir profesyoneldir. galatasaray'a bir sürü profesyonel gelir ve gider.
    milli takımdan aldığı parayı da alan razı veren razı olduğuna göre bu paranın karşılığını verdiği müddetçe konu yapmam. çünkü öyle senin benim vergilerim değil en azından teorik olarak özerk olan federasyonun maç yayınları, sponsorlar gibi ana gelirleriyle bu karşılanmaktadır ve başarı geliri artıracağı için başarılı olunması şartıyla bunu bir zarar olarak görmem.
    fatih terim milli takıma da öyle milli görev gibi bakmaz, zaten son seçim öncesi federasyon yönetimine girmesi teklifini para alması tartışma konusu yapılabileceği için red etmiştir.
    o zaman temel soru bu paranın karşılığını veriyor mu noktasında olmalıdır.
    benim kanaatim; son milli takım deneyiminde sistem olarak ortaya koyduğu hiçbir yenilik yoktur. kadro seçimi bir iki farkla da olsa hemen hemen herkes tarafından yapılabilecek niteliktedir. oysa kendisinin göreve getiriliş gerekçesi her turnuvaya katılacak istikrarlı bir sistem oluşturnmaktı. en azından her ağızdan böyle ilan edilmişti.
    kendi adıma bu gruptan çıkamazsak çok ayıplayacağım. ancak mesele o da değil, bu turnuvayı pas geçerken yaş ortalaması 22 olan bir jenerasyon yakalama gibi bir hayalin peşinden koşarak bu sonuçları alsaydık da üzülmezdim. bir sistem deniyor olsak bunlar doğum sancıları derdim. ülke genelinde bir seferberliğe yatırım yapılsa gençler taranıyor hocalar bu yönde hazırlanıyor olsa sonuçları umursamazdım.
    ama hocaya bu kadar para yılda 3-5 maça takımın başında çıksın diye veriliyorsa orda bir sorun var demektir ve ben o zaman mutlak başarı isterim. rüzgardı hakemdi gibi bahanelerle olmayacak takımlara dağıtılan puanlar için için fatih terim olmaya gerek yok.
App Store'dan indirin Google Play'den alın