• 3777
    eleştirilecek çok noktası var ama eğer başıma bir iş gelmeyecekse sabri sarıoğlu dışında bu sene yapılan sözleşmelerde izledikleri maaş politikasını beğendiğim yönetim.

    sabri sarıoğlu sözleşmesi konusunda ise, ödenecek rakamın denge uzmanı hamza hamzaoğlu ve neden halen yönetimde durmaya devam ettiğini anlamadığım cüneyt tanman'ın eseri olduğuna inanıyorum.

    eleştirilecek noktalara gelmeden önce şunu da belirtmek istiyorum; geçen sezon iki kupa kazanmış hamza hamzaoğlu'nu kulübün futbol şubesinin başında tutma kararı doğru bir karar mıdır bu tartışılır, ancak mayıs 2015'te alınan bu karar için hiçbirimiz "yanlış karar" demedik.

    eleştirilecek noktalar:

    -algı yönetimi yok. malesef türkiye'de yaşıyorsan, her ne yaparsan yap, yaptığın işleri insanların gözüne sokman lazım. bunu yapamadılar. belki ekonomik olarak iyi işler yaptılar (bilgim yok) ama bunları basına sızdırmadıkları veya paylaşmadıkları için bugün çıkıp "abi transfer dönemi kötü geçti ama x lira borç azaltmışız" diyerek kendimizi avutamıyoruz.

    -transferler. ben çocukken boyum kısa diye bir sene basketbol oynamıştım. nba maçı seyretmeyi severim ama dürüst olmam gerekirse özellikle avrupa basketbolu konusunda cahil bir adamım. şimdi bazı işi bilen arkadaşların yazdıklarını okuyorum (hatalıysam yeşillendirin düzelteyim) ve ergin ataman'ın kısıtlı bütçemize rağmen çok iyi işler yapabilecek, şubeyi bir iki tık yukarı, olması gereken yere taşıyacak ve ulaşılması gereken hedeflere ulaştırabilecek bir kadro kurduğunu anlıyorum. öte yandan futbol şubesine baktığımda şubedeki gerekli yerlere (her ne sebepten olursa olsun) transfer yapılmadığı gibi, futbol şubesinin başındaki hocanın bu bölgeler ile ilgili olarak kafasını kuma gömen bir tavrı olduğunu görüyorum. yine burada gedikler dururken vasıfsız adamların alındığını ve kadroda tutulduğunu (birlo,jem, sabri) görüyorum. hal böyle olunca yönetimin takımlar konusunda tüm yetkiyi hocalara verdiği izlenimi ortaya çıkıyor. temel olarak burada bir yanlış yok; dünyada 3-5 kulüp dışında hiçbir yerinde başkanlar şubelerin içinde bu kadar olmamalı. bu nedenle transfeler konusunda boku yönetime mi yoksa hamza hamzaoğlu'na mı atmak lazım tam olarak bilemiyorum.

    -ibrahimoviç meselesi: bakın temmuz ayında cücü ve hamza ikilisi ibrahimoviç ile ilgilenmediğimizi net şekilde söylemişti. ibrahimoviç'e kim hayır diyebilir ama biz takımın alayına 47.2 milyon euro (yekta sonrası bu sezon 46.6, gelecek sezondan itibaren 46.1 milyon euro öderken ibrahimoviç'e 15 ödeyemeyiz. böyle bir lüksümüz yok, olmamalı da. ha bu dedikodu nasıl çıktı konusunu tartışırız ama kulüp resmi sayfasından bu transferi geç yalanladı diye yönetime kızılmaz. sen "ibra gelecek diye kombine aldım" diyorsan ben senin galatasaray sevgini sorgularım.

    -sponsor. bak bu konuda anormal kırgınım. mali kriterler vb. derken, 4 yıldızlı tek, şampiyonlar ligine katılacak tek takımsın ve geçen sezonu 3 kupa ile tamamlamışsın. başkan olarak mayıs ayında gelmiş olabilirsin ama seçim döneminde "zaten %90 işi yapıuorum" dedin. o zaman bir senedir yönetimde olmana rağmen ağustos ayı bitti ve göğüs sponsorun yok. sırt sponsorun da dört büyükler arasında en ucuzu. böyle rezalet olmaz. ha bunu söylerken "basketbol takımı için yıllık 6 dolar ödeyecek sponsor bulduk" diyen bir diğer başkan ahmet özdoğan'ın da kulaklarını çınlatayım. eğer sen galatasaray başkanlığını sırf galatasaray sevginden ötürü istiyorsan, dersin ki "dursun başkan bizim böyle bir sponsorumuz var; biz anlaştık buyrun şu şartlarda isterseniz kullanın". türkiye'nin en büyük markasını pazarlayamamak affedilebilecek bir durum değildir.

    -cüneyt tanman meselesi: kerhen futboldan sorumlu hale gelen, türk seviciliği nedeniyle taraftarın tepkisine maruz kalan, şubeden istifası sonrasında ise gazete köşesinde kendi yapmadıkları ile çelişen ve yönetime sallayan bu adamın neden halen yönetimde durduğunu anlayamıyorum. teorik olarak kendi istifa etmeden bir şey yapamazsın ama galatasaray teamülünde başkan ve tüm yönetim istifanı isterse o istifayı sunmak gerekir. buraya yazıyorum cüneyt, yönetimde kaldığı her saniye kulübe zarar verecektir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın