• 13096
    18 ağustos 2015 real madrid galatasaray maçı dizilişini ve oyun sistemini uygulamada ısrarcı olmalıdır. akıcı futbol, temiz tek paslar, rakip kovalayan orta saha görmeyi özlemişiz.

    malum; sağ bek, forvet ve stoper bölgelerine transfer yapmak elzem durumda. şu durumda kademe bilen, hücuma çıktığında kademesine çabuk dönebilen, yeri geldiğinde ters kademeye girebilen ve en önemlisi kafası çalışan bir sağ bek gerekiyor.

    forvet transferi için adı geçen futbolcuların aksine, ben tarz olarak daha farklı konumda bir forvet transferi gerektiğini düşünüyorum. yani top indiren pivot santrfor yerine daha hareketli, daha paslı ve daha akıcı futbol oynayan, topla daha çok buluşan, yeri geldiğinde servis de yapabilen forvet transferi gerektiğine inanıyorum. tarz olarak adem büyük gibi, necati ateş gibi, david villa gibi, chicharito gibi, malcom gibi.

    stoper için de hızlı, kademe bilen, kafa toplarında etkili, savunma baskı yediğinde topu alanından etkili şekilde çıkarabilecek kadar ayaklarına hakim bir futbolcu transferi gerekiyor. chedjou gibi, ujfa gibi.

    bugün* gösterdi ki, topu gevelemeden ayağa oynayan, topla oynadıktan sonra çakılı kalmayıp koşusunu devam ettiren, toplu halde pres yapıp toplu halde çekilebilen, kısacası basit ve temiz futbolun gereklerini uygulayabilen, kafası çalışan yetenekli futbolcuları var galatasaray'ın. takım gençleştiğinde bu zaten kaçınılmaz oluyor.

    bir de söz konusu maç için dikkatimi çeken bir şey var. daha doğrusu tahmin. eğer burak bu maçta oynuyor olsaydı, biz bu kadar ayağa paslı, bu kadar temiz, bu kadar akıcı futbol asla oynayamazdık. burak, ramos ve marcelo gibi hızlı savunmacıların olduğu defans hattının arasına olur olmadık şekilde koşular yapardı ve devamlı top isterdi, atmayınca abuk subuk hareketler yapardı, bizim orta saha da şu temiz futbolu oynamayıp burak'ı beslemeye çalışırken bizi kanser ederdi. ne kadar sakatlık gibi kötü bir durum da olsa, allahtan burak oynamadı da kimin hangi durumlarda nasıl top oynayabileceğini görmüş olduk.

    jose rodriguez'e de maşallah bu arada.
App Store'dan indirin Google Play'den alın