• 13071
    herkese tekrar merhaba. eskisi kadar olmasa da ara ara mac yazisi tadinda bir seyler yazmaya calisacagim. 15 agustos sivas maci sonrasinda agzimda kalan tada dair karalamalardir.

    galatasaray'da surekli dile getirilen "yeniceri" muhabbetine deginmek gerek oncelikle. sanildiginin aksina takim icinde yabanci dusmanligi oldugunu dusunmedim hicbir zaman ve su anda da yok. sadece teknik ekip ve bazi futbolcularda, kendi icinde doldurabilecekleri yerlerde yeni birini gormek istememe gibi bir durum soz konusu. bunu biraz acalim.

    macin ilk yarisi boyunca podolski'ye gelen top sayisi bir elin parmaklari kadardi neredeyse. santraforu oyuna sokmadan hucum aksiyonu gelistiremezsiniz eger sete kaldiysaniz. bizim oyuncular ise podolski'ye rakip oyuncu muamelesi yapti. sneijder bile podolski'ye yakin durup onunla paslasmaktansa kendini alakasiz bosluklara atti. gecen sene yasin soldayken muthis isler yapan adam, podolski sola gectigi halde onunla hucum aksiyonu yapmaya calismadi. ikinci yari ise burak girdigi anda butun takim santrafora merkezden top gonderip surekli oyuna sokmaya calisti.

    elimizdeki diger veri bilal. selcuk belli ki melo'yla oynamayi seviyor. melo butun pis isleri yaparken kendisi de rahatca top dagitabiliyor. bilal ile oynarken ise daha sert oynayip, pis isleri de yapmaya calisiyor. bilal'le paslasmasi ve oyun hakimiyetini vermemesini dusunursek bilal'in varligini da selcuk'un cok sevmedigini soyleyebiliriz.

    sabri'nin sahadaki varligi ve tavirlarini da takimin buyuk bir bolumunun sevmedigini soyleyebiliriz. cunku sabri'yi surekli kendi haline birakiyorlar oyun durmasina sebebiyet veren durumlarda. ve selcuk, burak, sneijder gibi oyuncular oyunun her yerinde olarak maca giren oyuncular. bu nedenle duran toplari kullanmaya calisirken oradan sag bekin cikip korner kullanmaya calismasi ve bunu yaparken de takindigi tavir takima antipatik geliyor.

    bunlari alt alta koyup baktiginizda durumun yabanci dusmanligi degil, belli oyuncularin, belli oyuncularla oynamayi sevdigi ve bu nedenle onlarin yerine baskasi varken bunu garipseyip mucadele gucunun dustugunu soyleyebiliriz. sneijder'in ilk zamanlarini yasiyor su an podolski. macin ilk yarisi yaptigi 3-4 cok iyi kosu vardi ve kolay pas acisindaydi ancak olcan, sneijder ve selcuk bu pasi atmak yerine alakasiz yerlere top attilar.

    peki bunu nasil duzeltiriz? burak, selcuk, olcan ve sabri'yi ayni anda gonderemeyecegimie gore ve feldkamp gibi bir teknik direktorumuz olmadigina gore (feldkamp sivas maci sonrasi burak, selcuk, sabri ve sneijder'i kadro disi birakabilirdi) yapilmasi gereken bu futbolculari iyi oynayabilecekleri sekilde sahaya surmek. sabri'yi yedege cekip tarik'a sans verilmesi bile takimda pozitif bir etki yaratabilir. selcuk yaninda melo veya hamit'le oynamali. burak'i satmadiklari muddetce oynatmak zorunda olduklarini da belirtmekte fayda var.

    futbol takimimiz cocuk gibi davraniyor kisacasi. cok cabuk kusup, sadece arkadaslariyla oyun oynayan cocuklar gibi. ideal bir dunyada selcuk yerine orta sahada yeni cocuk rodriguez oynar, yaninda melo. burak ya sag forvet olur ya yedek. podolski sol forvet olur, sol cizgi oyuncusu degil. santrafor ise sadece uzun kosu yapan degil, kisa mesafede de cevik olan orta avrupali bir adam olurdu. su anki ruh haliyle bu hayalcilik.

    oyun analizi icin cok bir sey soylemeye gerek duymuyorum. cok acik olan bir sey varsa o da hamza'nin henuz ne istedigine karar verememis olmasi. hem ne istedigini bilmiyor hem de kimden istemesi gerektigini bilmiyor. elinde iki secenek var, ya takimi oyunculara birakip sadece iyi oyuncularin oynamasina izin verecek ya da ipleri eline alip bir strateji gelistirecek. benim ikincisinden umutlu degilim cunku 1 yil olacak neredeyse ve takima yaptirdigi tek bir hucum seti yok. bunun yaninda yeni alinan oyuncuya takimda yer bile bulamadi ki bu adam almanya'nin en cok milli olan 3 oyuncusundan biri.

    muslera transferi canimizi sikacak ve hatta yakacak olsa da 30 milyon euro gibi bir rakam varsa satilmasi gerekiyor. takim dagilmak uzere, dagilmadan elimizdeki degerleri ederinde satmak daha mantikli. belki bu sayede kompakt bir takim olup basaridan uzaklasmamis oluruz. burak da 10 milyon veriliyorsa gitmeli. uzun vadeli planlar yapmanin zamani geldi de geciyor. telles 9 verilmis diyorlar. bu dogruysa o da gonderilmeli. cunku telles muslera ve burak gibi garanti bir oyuncu degil. evet potansiyeli yuksek ve belki 3 sene sonra 40 milyon edecek ancak bu riske ve yatirima girebilecek bir yapiya sahip degiliz su an. illa bir oyuncu tutmamiz gerekiyorsa bu kisi bruma'ydi. cunku takimda dgeil alternatifi as oyuncumuzun bile olmadigi tek mevki sag kanatta bir nebze olsun oynayabilecek tek kisiydi. ki kendisi sol forvettir normalde.

    bu senenin en buyuk favorisi fenerbahce gibi gorunse de kagit uzerinde, ben hayatim boyunca sanirim ilk defa besiktas'i favori goruyorum. cunku velet oyunculari buyudu, akillanmaya basladi ve agir abi oyunculari da var artik. bizim bu iki takima kafa tutabilmemiz icin kuculmemiz ve kompakt bir takim olmamiz gerekiyor. bunu yapmak icin yukarida saydigim sekilde fiyati yakalanmis oyunculari satmaliyiz. belki alinacak kaleci (victor valdes en mantikli secim) muslera'nin yerini doldurmaz ama bu sene muslera'ya degil takima ihtiyacimiz var. burak yerine cok rahat bir santrafor buluruz. onun kadar gol atamasa da takimin gol yuku daha esit dagilacaktir. telles'in yerini doldurmak cok zor olmaz, ben sampiyonlar ligi sampiyonlugunu kovalayan bir takim degilsen bek oyuncusuna cok buyuk yatirim yapmaya karsiyim. ya yetistir ya da firsat kovala. biz henuz bayern gibi bek kovalayacak takim degiliz.

    takimin acil ihtiyac listesi: defans icin sol stoper cok buyuk ihtiyac. mumkunse 1.90 ya da cok iyi hava topu alan biri. sivok tam ihtiyacimiz olan stoperdi, umarim ayni faydayi verebilecek birini buluruz. ofans anlaminda en buyuk ihtiyac sag acik. takimda tek bir sag kanat oyuncusu yok. cok yetenekli olmasina gerek yok, biraz hizli ve futboldan anlayan herhangi bir sag kanat oyuncusuna bile raziyim. pahali ve sukse yapacak bir transferi kovalamadan almanya liginden ya da hollanda'dan birini getirmek mantikli olacaktir. 3.ihtiyac da umut'un takimdaki yerine bagli olarak santrafor olabilir. sag bekin yoklugu canimizi uzun vadede cok yakmaz ama takimin eger hic sag kanat oyuncusu yoksa sag bek alsaniz da bir ise yaramaz. hele ki sol stoper'de boylesine buyuk bir zaafiyetimiz varken (hava hakimiyeti ve guc) ilk yapmamiz gereken kesinlikle boyle bir stoper almak olmali.

    orta saha yazmadim cunku orta sahadaki kalabalikligi azaltmadan oraya transfer yapmak durumu daha da beter yapacaktir.

    en ideal cozumleri yazmadim cunku cok hayalci olmak olurdu. galatasaray'in gelecegini kurtarmak isteyen kisi burak, selcuk, sabri, olcan, jem'i fiyatina yakin teklif aldigi anda satmali, muslera ve telles'i de butce icin satmaliydi. alacagi kisiler de valdes, tecrubeli stoper, tecrubeli sag bek, genc merkez orta saha, genc sag kanat,iddiali bir sag kanat ve tecrubeli santrafor. iste en ideali bu olurdu, maalesef boyle bir degisimi en son feldkamp yapmisti 91'de.
App Store'dan indirin Google Play'den alın