• 40
    galatasaray'ın finansal ve mali gücünü ortaya koyan durumdur genelde pek iyi olmaz.

    son olarak 31.05 tarihli tablolara ulaştım. şu an mesaideyim çok yazamayacağım. akşama biraz uzun bir entry olacak. geçen yılla ve daha önce yazdığım dönem olan 28.02 ile karşılaştırmalı bir şekilde paylaşacağım.

    öğle arasının verdiği zamanda ancak şunu paylaşabilirim. durumda olumlu bir ilerleme var uzun zaman sonra heyecanlandım diyebilirim.

    -132 milyon lira olan sermayemiz -103 milyon seviyesine gelmiş. gelir tablosunda zararda geçen yıla göre azalma var. hatta finansal giderler öncesi tabloda zarar sadece 18 milyon tl ancak finansman giderleri için 76 milyon tl harcayınca toplam zarar 87 milyon tl seviyesine gelmiştir. yaz dönemi transfer yapılmamasının faydasını ağustos tablolarında daha net görürüz ancak o da ekimde ulaşılır olur. ancak bu şekilde ilerlenirse uefa'dan ceza gelmez en azından bu konuda size bişey söyleyebilirim.

    finansman gideri için nakit akış tablosu düzenlenmeli başkanın olağan toplantıda kasamızda 14 milyon euro var lafı önemli bu bizim için önemli ancak şöyle de bir sıkıntı var. kısa vadeli borçlar 527 milyon tl yani 1 yıl içinde ödenmesi gereken borçlar 527 milyon tl. bu şu demek geçen yıl 400 milyon tllik bir ödeme (sporcu giderleri) yapılmış bu yıl da benzer rakamlar olacağını düşünürsek bu 400 milyon tl ödenecek bir de 527 milyon tl ödenecek yaklaşık 900 milyon tl demek bu pek sanmıyorum böyle bişey olsun yine ciddi finansman giderleri bizi bekliyor. bunun için sürekli riva pilav gibi önümüze geliyor bu ödeme zorluklarından dolayı benim aklımdaki proje riva değil florya ama onlar pek düşünmüyorlar onu.

    galatasaray'ın sıkıntısı kısa vadeli nakit sıkıntısı varlık problemi yok. ancak onu aşmanın önemli bir yolu bu 4. yıldızdı onu hiç kullanamadık neyse akşama çok daha ayrıntılı bir şekilde kafanızda soru işareti bırakmamaya çalışacağım soruları ve görüşleri olan varsa bu konu ile alakalı alayım. akşama üzerinde çok daha fazlaca durabilirim.

    edit: 28.02 dönemi çin entry linki

    (bkz: galatasaray sportif a.ş./#1768524)
App Store'dan indirin Google Play'den alın