• 182
    son zamanlarda olduğu gibi yine öne geçip ikinci yarı geri çekildiğimiz ve kontra atak kovaladığımız maçlardan biri oldu. bana göre bu takımın hem hücum hem de kontra atak futbolunu geliştirmesi açısından mantıklı bir strateji. bu oyunu geliştirmemiz özellikle şampiyonlar ligi'nde çok işe yarar. ancak bu oyunu oynamak için gidermemiz gereken eksiklerimiz var.

    1. savunmaya çekildiğimizde daha iyi alan daraltmalıyız. bunun için takımın akıllı ve etkili bir pres anlayışı geliştirmeye ihtiyacı var.

    2. savunmada kafa topu alan lider bir stopere ihtiyacımız var. geri çekildiğimizde kanattan gelen ortalardan çok pozisyon veriyoruz.

    3. sol bekte alex telles baya diri bir görüntü sergiledi. hem birebirde adam geçirmedi hem de kafa topu vermedi. ancak buna savunmanın sağında da ihtiyacımız var. sabri kontra atak futboluna dönüldüğünde kontrolsüzce ileri çıkıp sonra da geri dönemeyebilen bir oyuncu. aynı zamanda kafa toplarında zayıf ve iyi dribbling yapan oyuncular karşısında zorlanıyor.

    3. kesinlikle ama kesinlikle daha diri ve çabuk bir orta saha oyuncusuna ihtiyacımız var. sadece selçuk, hamit ve bilal'le olmaz bu iş. çok ağırlar.

    4. takımın dribbling yükünü yasin tek başına çekiyor ve ikinci yarıda yorgunluğun da etkisiyle efektifliği düşüyor. özellikle maçı koparabilmemiz için sonradan oyuna girip boş alanda yardıracak, kaos oyununda sürekli içeri kat edip rakip savunmayı zorlayacak(bu golü bir türlü bulamadığımız maçlar için gerekli), enerjisi yüksek, genç bir kanat forvet lazım. benim aklıma joel campbell geliyor. piyasası yüksek değil. en kötü satın alma opsiyonlu kiralanabilir.

    tabii biz bu ihtiyaçları karşılamaya çalışırken kendimizi akhisar belediyespor gibi görüp uğur demirok, niasse falan kovalamamalıyız. daha büyük düşünmemiz gerekli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın